Meni


Partnerji











Kontakt


MCPZ Mednarodni center za prenos znanja d.o.o.

Kardeljeva ploščad 1,
SI-1000 Ljubljana
Slovenija, EU

Tel: +386/(0)1 292 72 60
Fax: +386/(0)1 292 72 62
Mail: info@mcpz.si
Web: www.mcpz.si

1.3.2021 – WEBINAR: DDV pri mednarodnih dobavah blaga

Obračunavanje DDV pri čezmejnih dobavah blaga ni enostavno, zato se na tem področju v praksi pojavlja veliko vprašanj. Na webinarju vas bomo, da se izognete morebitnim sankcijam, opozorili na posebnosti pri dobavah blaga znotraj EU, pridobitvah blaga, spletni prodaji, izvozu blaga, kraju dobave blaga, verižnih in tristranskih poslih ipd.

Maja Dolinar Dubokovič, davčna svetovalka, vas bo seznanila z izkušnjami in dobro prakso s področja obračunavanja DDV pri dobavah blaga v čezmejnih transakcijah.

Poudarek webinarja bo na primerih iz prakse. Obravnavali bomo tudi spremembe evropske direktive o DDV in izvedbene uredbe sveta EU, ki jih bomo začeli uporabljati s 1. 7. 2021.

TERMIN in KRAJ WEBINARJA

1. marec 2021, od 10.00 do 12.00, v spletni učilnici MCPZ. Po prijavi vam bomo na e-naslov poslali povezavo v spletno učilnico MCPZ in kratka navodila za prijavo in sodelovanje na webinarju.

PROGRAM

 • Dobave blaga znotraj EU (kaj je pomembno za uveljavljanje oprostitev),
 • zaporedne dobave blaga,
 • skladiščenje na odpoklic,
 • obračunavanje DDV pri uvozu blaga,
 • pridobitve blaga znotraj EU (uporaba Incoterms klavzul, kdaj nastane davčna obveznost, kdaj odbijemo DDV, kako je pri avansih…),
 • obvezne klavzule na računih,
 • spletna prodaja fizičnim osebam – prodaja blaga na daljavo (meja 35.000 evrov),
 • novosti pri spletni trgovini s 1. 7. 2021 (nov prag 10.000 evrov),
 • dobava blaga z montažo (gradbeništvo…),
 • posebnosti pri izvozu blaga,
 • kako so obdavčeni verižni posli,
 • kaj so pravi in kaj nepravi tristranski posli.

WEBINAR JE NAMENJEN vsem, ki evidentirate ali izdajate račune za dobave blaga doma in v tujino, in tistim, ki prejemate račune za nabave blaga in izvajate samoobdavčitev, kot tudi vsem ostalim, ki se ukvarjate s področji, ki so zajeta v programu seminarja. Webinar je primeren za slušatelje iz gospodarskih družb, javnega sektorja in za samostojne podjetnike.

PREDAVATELJICA

Maja Dolinar Dubokovič je zaposlena v družbi Movens d.o.o. Medvode, kot davčna svetovalka. Diplomirala je na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Svojo poklicno pot je začela na davčni upravi in jo nadaljevala v revizijskih hišah. Celotno poklicno obdobje se poglobljeno ukvarja z davčnimi predpisi in svetovanjem na področju obdavčitve pravnih in fizičnih oseb, predvsem na področju DDV in dohodnine. Je članica Zbornice davčnih svetovalcev Slovenije. Piše tudi strokovne članke in predava na izobraževanjih, povezanih z davčno tematiko.

KOTIZACIJA in PLAČILO

Cena webinarja je 89,00 EUR (+ 22 % DDV). V primeru udeležbe dveh ali več oseb iz iste organizacije priznamo 10% popust za vsakega dodatnega udeleženca.

Kotizacijo nakažite na Mednarodni center za prenos znanja, Kardeljeva ploščad 1, Ljubljana, na transakcijski račun NLB d.d., Ljubljana SI56 0202-4001-8530-936, sklic: 2021-26 oz. plačilo po e-računu za proračunske uporabnike.

Račun boste prejeli po zaključku webinarja.

PRIJAVE

Na webinar se lahko prijavite preko elektronske prijavnice (klik tukaj). Prijavnico si lahko tudi prenesete na vaš računalnik (kliknite za prenos Word datoteke), jo izpolnite in pošljete po fax-u (01/292-72-62) ali  po pošti na naslov (MCPZ Mednarodni center za prenos znanja d.o.o., Kardeljeva ploščad 1, SI-1000 Ljubljana). Prijave sprejemamo do zasedbe mest. Število udeležencev v skupini je omejeno. Morebitne odjave sprejemamo do 4 dni pred razpisanim terminom, pri kasnejših odjavah ali neudeležbi kotizacije ne vračamo.

Print Friendly, PDF & Email