Meni


PartnerjiKontakt


MCPZ Mednarodni center za prenos znanja d.o.o.

Kardeljeva ploščad 1,
SI-1000 Ljubljana
Slovenija, EU

Tel: +386/(0)1 292 72 60
Fax: +386/(0)1 292 72 62
Mail: info@mcpz.si
Web: www.mcpz.si

10.12.2021 – WEBINAR: Spremembe na področju DDV v letih 2021 in 2022

Na podlagi sprememb evropske direktive o DDV in novega Pravilnika o obveznostih glede DDV v zvezi z direktivami Sveta (EU), ki veljajo za opravljanje storitev in prodajo blaga na daljavo smo tudi v Sloveniji s 1. 7. 2021 pričeli uporabljati nova pravila glede obdavčitve z DDV. Spremembe se nanašajo predvsem na spletno prodajo blaga z registracijo nove posebne ureditve, ukinitev letnih mejnih zneskov za prodajo blaga na daljavo v posameznih državah članicah EU, oprostitve pri pošiljkah neznatne vrednosti pri uvozu blaga, novo ureditev obdavčitve prodaj blaga z uporabo elektronskih vmesnikov, novo posebno ureditev za storitve, ki se opravljajo osebam, ki niso davčni zavezanci, in prodajo na daljavo iz tretjih držav uvoženega blaga.

Po predlogu sprememb Zakona o DDV se bodo nekatere novosti začele uporabljati v letu 2022, kot npr. spremembe pri odbijanju vstopnega davka, obračunu DDV, odbitku DDV pri nabavi električnih vozil, registraciji za namene DDV v Sloveniji za tuje davčne zavezance in posebni ureditvi za kmete.

Da bi se ustrezno pripravili na spremembe, vas vabimo, da se udeležite našega webinarja.

Maja Dolinar Dubokovič, davčna svetovalka, vas bo seznanila z novostmi na področju obračunavanja in plačevanja DDV.

TERMIN in KRAJ WEBINARJA

10. december 2021, od 10.00 do 12.00, v spletni učilnici MCPZ. Po prijavi vam bomo na e-naslov poslali povezavo v spletno učilnico MCPZ in kratka navodila za prijavo in sodelovanje na webinarju.

PROGRAM

 • Novosti pri obdavčitvi spletne prodaje blaga končnim potrošnikom – prodaja blaga na daljavo znotraj Unije od 1. 7. 2021 dalje (nov prag v vrednosti 10.000 evrov letno in nova posebna ureditev),
 • ukinitev oprostitve pri pošiljkah neznatne vrednosti do 22 evrov pri uvozu blaga,
 • spremembe pri dobavi blaga prek elektronskih vmesnikov (trg, platforma, portal ipd.) – nova pravila pri obdavčitvi s 1. 7. 2021,
 • nova posebna ureditev pri opravljanju storitev končnim potrošnikom, ki imajo prebivališče v EU,
 • novosti pri obdavčitvi prodaje na daljavo s tretjih ozemelj in iz tretjih držav uvoženega blaga (posebna ureditev pri vrednosti do 150 evrov) od 1. 7. 2021 dalje,
 • prijava in plačilo DDV ob uvozu (nova posebna ureditev pri vrednost do 150 evrov),
 • novosti pri predlaganju obračuna DDV v letu 2022,
 • novosti pri odbijanju vstopnega davka (odbitek pri osebnih avtomobilih s pogonom brez izpusta ogljikovega dioksida),
 • spremembe pri posebni ureditvi za male kmete s 1. 1. 2022,
 • ukinitev obvezne registracije za namene DDV v Sloveniji s strani tujih davčnih zavezancev od 1. 1. 2022 dalje in
 • spremembe pri izdajanju računov v papirni obliki.

KOMU JE WEBINAR NAMENJEN

Webinar je namenjen vsem, ki se ukvarjate s spletno prodajo in opravljanjem storitev končnim potrošnikom, kot tudi ostalim, ki želite biti pravočasno obveščeni o spremembah na področju DDV z namenom prilagoditve poslovanja, kjer je to potrebno. Webinar je primeren za udeležence v gospodarskih družbah, računovodskih servisih, javnem sektorju ter za samostojne podjetnike in društva.

PREDAVATELJICA

Maja Dolinar Dubokovič je zaposlena v družbi Movens d.o.o. Medvode, kot davčna svetovalka. Diplomirala je na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Svojo poklicno pot je začela na davčni upravi in jo nadaljevala v revizijskih hišah. Celotno poklicno obdobje se poglobljeno ukvarja z davčnimi predpisi in svetovanjem na področju obdavčitve pravnih in fizičnih oseb, predvsem na področju DDV in dohodnine. Je članica Zbornice davčnih svetovalcev Slovenije. Piše tudi strokovne članke in predava na izobraževanjih, povezanih z davčno tematiko.

KOTIZACIJA in PLAČILO

Cena webinarja je 89,00 EUR (+ 22 % DDV). V primeru udeležbe dveh ali več oseb iz iste organizacije priznamo 10% popust za vsakega dodatnega udeleženca.

Kotizacijo nakažite na Mednarodni center za prenos znanja, Kardeljeva ploščad 1, Ljubljana, na transakcijski račun NLB d.d., Ljubljana SI56 0202-4001-8530-936, sklic: 2021-48 oz. plačilo po e-računu za proračunske uporabnike.

Račun boste prejeli po zaključku webinarja.

PRIJAVE

Na webinar se lahko prijavite preko elektronske prijavnice (klik tukaj). Prijavnico si lahko tudi prenesete na vaš računalnik (kliknite za prenos Word datoteke), jo izpolnite in pošljete po fax-u (01/292-72-62) ali  po pošti na naslov (MCPZ Mednarodni center za prenos znanja d.o.o., Kardeljeva ploščad 1, SI-1000 Ljubljana). Prijave sprejemamo do zasedbe mest. Število udeležencev v skupini je omejeno. Morebitne odjave sprejemamo do 4 dni pred razpisanim terminom, pri kasnejših odjavah ali neudeležbi kotizacije ne vračamo.

Print Friendly, PDF & Email