Meni


PartnerjiKontakt


MCPZ Mednarodni center za prenos znanja d.o.o.

Kardeljeva ploščad 1,
SI-1000 Ljubljana
Slovenija, EU

Tel: +386/(0)1 292 72 60
Fax: +386/(0)1 292 72 62
Mail: info@mcpz.si
Web: www.mcpz.si

13.11.2019 – Branje bilanc za direktorje/podjetnike

Pomembno je, da kot odgovorna oseba razumete, kaj podpisujete ob zaključku poslovnega leta in da razume računovodske izkaze, kar je bistveno tudi pri sprejemanju poslovnih odločitev.

Na seminarju se boste naučili branja najbolj pomembnih informacij iz bilanc ter iskanja tistih informacij – tudi o potencialnih poslovnih partenrjih, ki vam bodo pomagale pri sprejemanju poslovnih odločitev.

Kot direktor / podjetnik  ste pooblaščeni za delo v imenu, na račun, v korist ali s sredstvi svojega podjetja / organizacije in odgovarjate za izvajanje dejavnosti. Prav tako  nadzirate poslovanje podjetja, kakor tudi računovodstva, zato je nujno potrebno, da pri tem razlikujete med dobičkom podjetja, denarnimi sredstvi podjetja in davčno osnovo.

Zakaj morate kot direktor / podjetnik to vedeti, saj imate računovodjo?

Računovodja ni prisoten pri vseh poslovnih odločitvah, npr. pri kalkulacijah cen, pri odločitvah o sklenitvi posla (pregled bonitete kupca), …, predvsem računovodja ni prisoten pri odločitvah, ki jih morate hitro, dnevno sprejeti, poslovna praksa pa kaže, da je hitrega odločanja vedno več.

Z vami bo predavateljica, ki prihaja iz prakse, zato vam bo vsebino predstavila praktično in uporabno.

TERMIN in KRAJ SEMINARJA

13. november 2019, od 10:00 do 14:00 ure, na naslovu Mednarodni center za prenos znanja, Dunajska cesta 104, Ljubljana.

PROGRAM

  • Odgovornosti direktorja / podjetnika
  • Osnovni podatki iz bilanc
  • Pomembne informacije v računovodskih poročilih
  • Dobiček, denarna sredstva in davčna osnova
  • Vpliv poslovanja na obdavčitev
  • Poslovne knjige : dejansko stanje
  • Kje najdemo podatke o naših poslovnih partnerjih?
  • Razprava in odgovori na vprašanja

SEMINAR JE NAMENJEN podjetnikom in direktorjem zasebnega in javnega sektorja, ki ste odgovorni za poslovanje in želite imeti pregled nad finančnim poslovanjem.

PREDAVATELJICA: Biserka Šubelj, univ.dipl.ekon., davčna svetovalka, z licenco pri Zbornici davčnih svetovalcev Slovenije. Je tudi višješolska predavateljica za davke in računovodstvo ter avtorica številnih priročnikov in uspešna predavateljica.  V letu 2012 je pridobila naziv potrjena članica v komisiji za potrjevanje poklicne kvalifikacije za računovodja/knjigovodja. Njena predavanja so po ocenah udeležencev dinamična, kratka in jedrnata ter zelo praktična.

KOTIZACIJA in PLAČILO

Cena seminarja je 125,00 EUR (+ 22% DDV). Cena vključuje gradivo, prigrizek ter osvežilne napitke med odmori. V primeru udeležbe dveh ali več oseb iz iste organizacije priznamo 10% popust za vsakega dodatnega udeleženca.

Kotizacijo je potrebno nakazati najkasneje 4 dni pred začetkom na Mednarodni center za prenos znanja, Kardeljeva ploščad 1, Ljubljana, na transakcijski račun NLB d.d., Ljubljana SI56 0202-4001-8530-936, sklic: 2019-2 oz. plačilo po e-računu za proračunske uporabnike.

Račun boste prejeli po zaključku seminarja.

PRIJAVE

Na seminar se lahko prijavite preko elektronske prijavnice (klik tukaj).

Prijavnico si lahko tudi prenesete na vaš računalnik (kliknite za prenos Word datoteke), jo izpolnite in pošljete po fax-u (01/292-72-62) ali  po pošti na naslov (MCPZ Mednarodni center za prenos znanja d.o.o., Kardeljeva ploščad 1, SI-1000 Ljubljana).

Prijave sprejemamo do zasedbe mest. Število udeležencev v skupini je omejeno. Morebitne odjave sprejemamo do 4 dni pred razpisanim terminom, pri kasnejših odjavah ali neudeležbi kotizacije ne vračamo.

Print Friendly, PDF & Email