Meni


PartnerjiKontakt


MCPZ Mednarodni center za prenos znanja d.o.o.

Kardeljeva ploščad 1,
SI-1000 Ljubljana
Slovenija, EU

Tel: +386/(0)1 292 72 60
Fax: +386/(0)1 292 72 62
Mail: info@mcpz.si
Web: www.mcpz.si

15.1.2020 – Spremembe in aktualno na področju DDV v letih 2019 in 2020

Z namenom prenosa novih evropskih pravil v nacionalni pravni red tudi Slovenija uvaja spremembe na področju obračunavanja in plačevanja DDV.

Na seminarju bomo tako obravnavali izkušnje pri uporabi sprememb Zakona o DDV v letu 2019 v praksi, predvsem pri izdajanju kuponov, telekomunikacijskih storitvah, storitvah radijskega in televizijskega oddajanja ter elektronsko opravljenih storitvah. V letu 2020 pa se nam na podlagi sprememb evropske direktive o DDV, izvedbene uredbe sveta EU in Zakona o DDV obetajo novosti pri intrakomunitarni dobavi blaga, prenosu blaga v konsignacijska skladišča, verižnih dobavah blaga ipd. Z namenom ustrezne priprave na prihajajoče spremembe vas vabimo, da se udeležite našega seminarja.

Maja Dolinar Dubokovič, davčna svetovalka, vas bo seznanila z novostmi na področju obračunavanja in plačevanja DDV.

Poudarek bo na reševanju primerov iz prakse.

TERMIN in KRAJ USPOSABLJANJA:

15. januar 2020, od 9.00 do 13.15 (5 šolskih ur), Mednarodni center za prenos znanja, Dunajska cesta 104, Ljubljana.

PROGRAM

 • SPREMEMBE IN AKTUALNO NA PODROČJU DDV V LETU 2019:
  • izkušnje pri izdajanju kuponov (kako je pri posredovanju kuponov),
  • kraj obdavčitve, ko je letna vrednost telekomunikacijskih storitev, storitev radijskega in televizijskega oddajanja ter elektronsko opravljenih storitev manjša od 10.000 evrov,
  • sklepanje pisnih dogovorov pri obdavčeni prodaji ali najemu nepremičnine,
  • novosti pri popravljanju napak v obračunu DDV,
  • aktualna pojasnila FURS.
 • SPREMEMBE NA PODROČJU DDV V LETU 2020:
  • kaj bo novega pri dobavah blaga v druge države članice EU,
  • verižne dobave blaga (nova obravnava prevoza in vmesnega subjekta),
  • spremembe pri prenosu blaga v konsignacijsko skladišče (nove evidence pri skladiščenju na odpoklic in novosti pri rekapitulacijskem poročilu),
  • nova dokazila iz izvedbene uredbe sveta EU pri oproščenih dobavah blaga v drugo državo članico EU,
  • nižja stopnja DDV za elektronsko dobavljene publikacije ipd.

SEMINAR JE NAMENJEN vsem, ki želite biti pravočasno obveščeni o spremembah na področju DDV z namenom prilagoditve poslovanja, kjer je to potrebno. Seminar je primeren za uporabnike v gospodarskih družbah, javnem sektorju in za samostojne podjetnike.

PREDAVATELJICA: Maja Dolinar Dubokovič je zaposlena v družbi Movens d.o.o. Medvode, kot davčna svetovalka. Diplomirala je na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Svojo poklicno pot je začela na davčni upravi in jo nadaljevala v revizijskih hišah. Celotno poklicno obdobje se poglobljeno ukvarja z davčnimi predpisi in svetovanjem na področju obdavčitve pravnih in fizičnih oseb, predvsem na področju DDV in dohodnine. Je članica Zbornice davčnih svetovalcev Slovenije. Piše tudi strokovne članke in predava na izobraževanjih, povezanih z davčno tematiko.

KOTIZACIJA in PLAČILO

Cena seminarja je 125,00 EUR (+ 22% DDV). Cena vključuje gradivo, prigrizek ter osvežilne napitke med odmori. V primeru udeležbe dveh ali več oseb iz iste organizacije priznamo 10% popust za vsakega dodatnega udeleženca.

Kotizacijo je potrebno nakazati najkasneje 4 dni pred začetkom na Mednarodni center za prenos znanja, Kardeljeva ploščad 1, Ljubljana, na transakcijski račun NLB d.d., Ljubljana SI56 0202-4001-8530-936, sklic: 2020-4 oz. plačilo po e-računu za proračunske uporabnike.

Račun boste prejeli po zaključku seminarja.

PRIJAVE

Na seminar se lahko prijavite preko elektronske prijavnice (klik tukaj).

Prijavnico si lahko tudi prenesete na vaš računalnik (kliknite za prenos Word datoteke), jo izpolnite in pošljete po fax-u (01/292-72-62) ali  po pošti na naslov (MCPZ Mednarodni center za prenos znanja d.o.o., Kardeljeva ploščad 1, SI-1000 Ljubljana).

Prijave sprejemamo do zasedbe mest. Število udeležencev v skupini je omejeno. Morebitne odjave sprejemamo do 4 dni pred razpisanim terminom, pri kasnejših odjavah ali neudeležbi kotizacije ne vračamo.

Print Friendly, PDF & Email