Meni


PartnerjiKontakt


MCPZ Mednarodni center za prenos znanja d.o.o.

Kardeljeva ploščad 1,
SI-1000 Ljubljana
Slovenija, EU

Tel: +386/(0)1 292 72 60
Fax: +386/(0)1 292 72 62
Mail: info@mcpz.si
Web: www.mcpz.si

16.3.2021 – WEBINAR: Vse o obdavčitvi transakcij z nepremičninami

Transakcije z nepremičninami imajo lahko tudi davčne posledice. S poslušanjem webinarja boste izvedeli, kdaj je treba plačati DDV in kdaj 2 % davek na promet nepremičnin, kdaj so zaračunani obratovalni stroški obdavčeni in kdaj oproščeni. Če želite dobiti odgovore na ta in podobna vprašanja, se udeležite našega webinarja.

Maja Dolinar Dubokovič, davčna svetovalka, vas bo seznanila z izkušnjami in dobro prakso s področja obračunavanja in plačevanja DDV in davka na promet nepremičnin pri kupoprodajah in najemih nepremičnin.

Poudarek webinarja bo na primerih iz prakse.

TERMIN in KRAJ USPOSABLJANJA

16. marec 2021, od 10.00 do 12.00, v spletni učilnici MCPZ. Po prijavi vam bomo na e-naslov poslali povezavo v spletno učilnico MCPZ in navodila za prijavo in sodelovanje na webinarju.

PROGRAM

 • Prodaja nepremičnine:
  • kateri davek obračunamo ob prodaji (DDV ali 2 % davek na promet nepremičnin),
  • kdaj se pri prodaji nepremičnine uporabi obrnjena davčna obveznost po 76.a členu ZDDV-1,
  • opcijska obdavčitev z vidika DDV,
  • stopnja DDV,
 • pridobitev nepremičnine:
  • pravica do odbitka DDV,
  • delna pravica do odbitka DDV (odbitni delež in ločeno knjigovodstvo),
 • sprememba namembnosti nepremičnine (popravek odbitka vstopnega DDV – praktični primeri),
 • dajanje nepremičnin v najem:
  • opcijska obdavčitev z vidika DDV,
  • posebnostiv zvezi z obratovalnimi stroški (obdavčene, oproščene in neobdavčljive dobave).

WEBINAR JE NAMENJEN vsem, ki izdajate ali knjižite račune, povezane s transakcijami z nepremičninami, tistim, ki sklepate pogodbe, povezane z nepremičninami, kot tudi vsem ostalim, ki se ukvarjate s področji, ki so zajeta v programu. Webinar je primeren za udeležence v gospodarskih družbah, javnem sektorju ter za samostojne podjetnike in društva.

PREDAVATELJICA

Maja Dolinar Dubokovič je zaposlena v družbi Movens d.o.o. Medvode, kot davčna svetovalka. Diplomirala je na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Svojo poklicno pot je začela na davčni upravi in jo nadaljevala v revizijskih hišah. Celotno poklicno obdobje se poglobljeno ukvarja z davčnimi predpisi in svetovanjem na področju obdavčitve pravnih in fizičnih oseb, predvsem na področju DDV in dohodnine. Je članica Zbornice davčnih svetovalcev Slovenije. Piše tudi strokovne članke in predava na izobraževanjih, povezanih z davčno tematiko.

KOTIZACIJA in PLAČILO

Cena webinarja je 89,00 EUR (+ 22 % DDV). V primeru udeležbe dveh ali več oseb iz iste organizacije priznamo 10% popust za vsakega dodatnega udeleženca.

Kotizacijo nakažite na Mednarodni center za prenos znanja, Kardeljeva ploščad 1, Ljubljana, na transakcijski račun NLB d.d., Ljubljana SI56 0202-4001-8530-936, sklic: 2021-33 oz. plačilo po e-računu za proračunske uporabnike.

Račun boste prejeli po zaključku webinarja.

PRIJAVE

Na seminar se lahko prijavite preko elektronske prijavnice (klik tukaj).

Prijavnico si lahko tudi prenesete na vaš računalnik (kliknite za prenos Word datoteke), jo izpolnite in pošljete po fax-u (01/292-72-62) ali  po pošti na naslov (MCPZ Mednarodni center za prenos znanja d.o.o., Kardeljeva ploščad 1, SI-1000 Ljubljana). Prijave sprejemamo do zasedbe mest. Število udeležencev v skupini je omejeno. Morebitne odjave sprejemamo do 4 dni pred razpisanim terminom, pri kasnejših odjavah ali neudeležbi kotizacije ne vračamo.

Print Friendly, PDF & Email