Meni


PartnerjiKontakt


MCPZ Mednarodni center za prenos znanja d.o.o.

Kardeljeva ploščad 1,
SI-1000 Ljubljana
Slovenija, EU

Tel: +386/(0)1 292 72 60
Fax: +386/(0)1 292 72 62
Mail: info@mcpz.si
Web: www.mcpz.si

18.10.2019 – Različne oblike zaposlitve in druge možne oblike opravljanja dela – pravni in stroškovni vidik

Na seminarju boste dobili napotke s pravnega in stroškovnega vidika, v zvezi z zaposlovanjem in drugimi oblikami dela.

Delo se s časom in napredkom tehnologije spreminja. Niso več v ospredju le pogodbe o zaposlitvi za nedoločen čas. Vedno več je delavcev, ki imajo več delodajalcev ali delajo od doma.

Poleg rednih zaposlitev so v porastu tudi številne druge oblike opravljanja dela kot so kratkotrajno delo, delo upokojencev, podjemne in avtorske pogodbe, ….

Razmejitev med tem, kdaj bi moral biti nekdo redno zaposlen in kdaj lahko dela na drugih pravnih podlagah, je včasih zelo težka, vendar nujna, zaradi morebitnih inšpekcijskih nadzorov in sporov na sodiščih.

Termin in kraj seminarja:

18. oktober 2019, od 9.00 do 12.30 ure, Mednarodni center za prenos znanja, Dunajska cesta 104, Ljubljana

Program seminarja:

 • Pogodba o zaposlitvi – določen čas, nedoločen čas
 • Pogodba o zaposlitvi s polnim in krajšim delovnim časom
 • Dopolnilno delo
 • Delo s krajšim delovnim časom zaradi starševstva ali invalidnosti
 • Pogodba o zaposlitvi za delo na domu
 • Pogodba o zaposlitvi s poslovodnimi osebami ali prokuristi in vodilnimi delavci
 • Razmejitev med delovnim razmerjem in drugimi oblikami opravljanja dela
 • Kratkotrajno delo
 • Začasno ali občasno delo upokojencev
 • Začasno ali občasno delo študentov in dijakov
 • Avtorska in podjemna pogodba
 • Prikaz stroškovnega vidika opravljanja dela po civilnih pogodbah

Predavateljica:  mag. Nina Scortegagna Kavčnik, vodja Službe za pravne, kadrovske in splošne zadeve in vodja Svetovalnega in izobraževalnega centra pri Obrtno – podjetniški zbornici Slovenije ter predavateljica na fakulteti ter višjih šolah in strokovnih konferencah, avtorica številnih strokovnih in znanstvenih člankov ter knjig s pravnega področja, kot so: Sporazum o odpovedi neuvedenemu dedovanju, Najemna pogodba za stanovanje in poslovni prostor, Zakonita odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga, Vse, kar morate vedeti o letnem dopustu in regresu ter Odpoved pogodbe o zaposlitvi. Trenutno je članica pogajalske skupine na delodajalski strani za spremembo delovno-pravne zakonodaje.

 Kotizacija in plačilo

Cena seminarja je 135,00 EUR (+ 22 % DDV). Cena vključuje seminarsko gradivo, prigrizek ter osvežilne napitke med odmori. V primeru udeležbe dveh ali več oseb iz iste organizacije priznamo 10 % popust za vsakega dodatnega udeleženca.

Kotizacijo je potrebno poravnati najmanj 4 dni pred pričetkom na Mednarodni center za prenos znanja, Kardeljeva ploščad 1, Ljubljana, transakcijski račun NLB d.d., Ljubljana SI56 0202-4001-8530-936, sklic: 2019-29 oz. plačilo po e-računu za proračunske uporabnike.

Račun boste prejeli po zaključku seminarja.

Prijave

Na seminar se lahko prijavite preko elektronske prijavnice (klik tukaj).

Prijavnico si lahko tudi prenesete na vaš računalnik (kliknite za prenos Word datoteke), jo izpolnite in pošljete po fax-u (01/292-72-62) ali  po pošti na naslov (MCPZ Mednarodni center za prenos znanja d.o.o., Kardeljeva ploščad 1, SI-1000 Ljubljana).

Prijave sprejemamo do zasedbe mest. Število udeležencev v skupini je omejeno. Morebitne odjave sprejemamo do 4 dni pred razpisanim terminom, pri kasnejših odjavah ali neudeležbi kotizacije ne vračamo.

Print Friendly, PDF & Email