Meni


PartnerjiKontakt


MCPZ Mednarodni center za prenos znanja d.o.o.

Kardeljeva ploščad 1,
SI-1000 Ljubljana
Slovenija, EU

Tel: +386/(0)1 292 72 60
Fax: +386/(0)1 292 72 62
Mail: info@mcpz.si
Web: www.mcpz.si

18.5.2021 – WEBINAR: Promocija zdravja na delovnem mestu

Predavateljica, Andreja Samec Koderman, strokovnjakinja z dolgoletnimi izkušnjami na kadrovskem področju, bo na webinarju med drugim predstavila kateri ukrepi in aktivnosti na področju promocije zdravja na delovnem mestu so zakonsko obvezne in katere priporočljive, kaj preverja inšpektor za varstvo pri delu, kako aktivnosti in ukrepe prilagoditi za čas Covid-19 epidemije ter odgovorila še na mnoga druga vprašanja in dileme.

Zakon o varnosti in zdravju pri nalaga delodajalcem, da morajo načrtovati in izvajati program promocije zdravja na delovnem mestu, zagotoviti potrebna sredstva in način spremljanja izvajanja le-tega, izvajati morajo torej aktivnosti in ukrepe, da se ohranja in krepi telesno in duševno zdravje delavcev.

Učinkovito načrtovanje in izvajanje promocije zdravja na delovnem mestu pripomore k vzpostavitvi kulture podjetja, v katerem se zaposleni počutijo dobro in z veseljem prihajajo na delo. Zato je velika odgovornost tako na strani vodstva, projektne skupine, kakor tudi vsakega sodelavca, da pripomore k soustvarjanju pozitivne organizacijske klime. Največji izziv delodajalcev pa ni zgolj v postavitvi načrta promocije zdravja ampak v motiviranju zaposlenih k sami udeležbi. Na webinarju vam bomo predstavili tudi kako zaposlene spodbuditi k aktivni udeležbi.

TERMIN in KRAJ WEBINARJA

18. maj 2021, od 9.00 do 11.30 ure, v spletni učilnici MCPZ. Po prijavi vam bomo na e-naslov poslali povezavo v spletno učilnico MCPZ in kratka navodila za prijavo in sodelovanje na webinarju.

PROGRAM

 • Zakonske zahteve za vzpostavitev promocije zdravja na delovnem mestu
 • Kaj je zakonsko obvezno in kaj priporočljivo
 • Kako se lotiti projekta promocije zdravja v organizaciji
 • Možni načini vključevanja zaposlenih v načrtovanje promocije zdravja
 • Zakaj je preverjanje psihosocialnih tveganj v organizaciji ključnega pomena
 • Katere informacije uporabiti v okviru analize obstoječega stanja
 • Kako zapisati interni akt o promociji zdravja
 • Porazdelitev odgovornosti med zaposlenimi je ključnega pomena za uspešno planiranje in izvedbo
 • Kaj upoštevati pri formiranju projektne skupine za promocijo zdravja
 • Koliko finančnih sredstev je potrebno nameniti projektu promocije zdravja na delovnem mestu
 • Kaj preverja inšpektor za varstvo delu v okviru promocije zdravja
 • Kako izvedemo validacijo učinkov izvedenega programa ob koncu koledarskega leta
 • Prednosti promocije zdravja in največji izzivi pri implementaciji
 • Kako motivirati sodelavce k čim večji udeležbi
 • Praktični primeri aktivnosti promocije zdravja v podjetju
 • Pomen promocije zdravja v času Covid-19
 • Prilagoditev aktivnosti v času epidemije

KOMU JE WEBINAR NAMENJEN?

Kadrovikom, direktorjem, vodjem področjih in vodjem promocije zdravja v organizaciji.

PREDAVATELJICA

Andreja Samec Koderman, Partnerica in direktorica Pravne asistence pri Kadrovski asistenci. Andreja zagovarja stališče, da je urejena delovnopravna dokumentacija temelj vsake organizacije. Kot kadrovska revizorka je pomagala velikemu številu slovenskih podjetij pri vzpostavitvi varnih delovnopravnih temeljev. Andreja je specializirana na področju izvedbe kadrovskih revizij, priprave kompleksnejših fleksibilnih sistemizacij delovnih mest, motivacijskih sistemov nagrajevanj, kompetenčnih modelov, modelov razvoja kadrov, organizaciji dela in delovnega časa ter zasnove kreativne in navdihujoče promocije zdravja v podjetjih. Je licencirana PXT svetovalka na področju razvoja in planiranja karier. Leta 2015 in 2017 je kot edina slovenka na svetovnem kadrovskem kongresu v Mumbaju dvakrat zapored prejela prestižno nagrado za prepoznavanje in vodenje talentov.

KOTIZACIJA in PLAČILO

Cena webinarja je 100,00 EUR (+ 22 % DDV). V primeru udeležbe dveh ali več oseb iz iste organizacije priznamo 10% popust za vsakega dodatnega udeleženca.

Kotizacijo nakažite na Mednarodni center za prenos znanja, Kardeljeva ploščad 1, Ljubljana, na transakcijski račun NLB d.d., Ljubljana SI56 0202-4001-8530-936, sklic: 2021-10 oz. plačilo po e-računu za proračunske uporabnike.

Račun boste prejeli po zaključku webinarja.

PRIJAVE

Na webinar se lahko prijavite preko elektronske prijavnice (klik tukaj). Prijavnico si lahko tudi prenesete na vaš računalnik (kliknite za prenos Word datoteke), jo izpolnite in pošljete po fax-u (01/292-72-62) ali  po pošti na naslov (MCPZ Mednarodni center za prenos znanja d.o.o., Kardeljeva ploščad 1, SI-1000 Ljubljana). Prijave sprejemamo do zasedbe mest. Število udeležencev v skupini je omejeno. Morebitne odjave sprejemamo do 4 dni pred razpisanim terminom, pri kasnejših odjavah ali neudeležbi kotizacije ne vračamo.

Print Friendly, PDF & Email