Meni


PartnerjiKontakt


MCPZ Mednarodni center za prenos znanja d.o.o.

Kardeljeva ploščad 1,
SI-1000 Ljubljana
Slovenija, EU

Tel: +386/(0)1 292 72 60
Fax: +386/(0)1 292 72 62
Mail: info@mcpz.si
Web: www.mcpz.si

19.4.2021 – WEBINAR: Videonadzor – kaj se sme in kaj ne?

Področje videonadzora je eno od tistih področij, na katerih najpogosteje pride do posegov v posameznikovo zasebnost in s tem povezano kršitev predpisov. Gre torej za občutljivo področje, predvsem v povezavi z usmeritvijo EU, ki daje posameznikom več pravic in kontrole nad uporabo osebnih podatkov.

Predavateljica mag. Renata Zatler, strokovnjakinja s področja varstva osebnih podatkov in načrtovanja videonadzornih sistemov, bo predstavila, kaj je potrebno upoštevati pri načrtovanju in uporabi videonadzora, od veljavne zakonodaje, njegove funkcionalne uporabnosti in omejitev, ki jih je potrebno upoštevati.

Sodobni varnostni sistemi omogočajo učinkovit nadzor obsežnih varovanih območij z relativno majhnim številom osebja. Videonadzor je v osnovi sestavljen iz ene ali več videonadzornih kamer, ki so povezane s centralno napravo, ki omogoča vizualni pregled nad določenim območjem z neke oddaljene lokacije. Najbolj je razširjena je ravno njegova uporaba v sistemih tehničnega varovanja, namenjenih varovanju ljudi in premoženja. Kakšne pa so omejitve pri uporabi videonadzora?

TERMIN in KRAJ WEBINARJA

19. april 2021, od 10:00 do 13:00 ure, v spletni učilnici MCPZ. Po prijavi vam bomo na e-naslov poslali povezavo v spletno učilnico MCPZ in kratka navodila za prijavo in sodelovanje na webinarju.

PROGRAM

 • Splošno o uporabnosti videonadzora.
 • Videonadzor kot del sistema tehničnega varovanja.
 • Funkcionalna uporabnost videonadzora.
 • Dokazna vrednost posnetkov.
 • Načrtovanje videonadzornega sistema.
 • Videonadzor in pravica do zasebnosti.
 • Pravna podlaga za izvajanje videonadzora.
 • Videonadzor dostopa v poslovne prostore.
 • Videonadzor v večstanovanjskih stavbah.
 • Videonadzor delovnih prostorov in procesov.
 • Omejitve, ki jih je potrebno upoštevati
 • Zaključki seminarja.

WEBINAR JE NAMENJEN osebam, ki so v podjetjih in drugih organizacijah odgovorni za izvajanje videonadzora, osebam odgovornim za varnost v ter družbam za zasebno varovanje.

PREDAVATELJICA: mag. Renata Zatler, CIPP/E, mednarodno certificirana strokovnjakinja s področja varstva zasebnosti, avtorica strokovnih člankov s področja varstva osebnih podatkov in načrtovanja videonadzornih sistemov ter pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov (DPO) v več subjektih javnega in zasebnega sektorja.

KOTIZACIJA in PLAČILO

Cena webinarja je 110,00 EUR (+22% DDV). V primeru udeležbe dveh ali več oseb iz iste organizacije priznamo 10% popust za vsakega dodatnega udeleženca.

Kotizacijo nakažite na Mednarodni center za prenos znanja, Kardeljeva ploščad 1, Ljubljana, na transakcijski račun NLB d.d., Ljubljana SI56 0202-4001-8530-936, sklic: 2021-51 oz. plačilo po e-računu za proračunske uporabnike.

Račun boste prejeli po zaključku webinarja.

PRIJAVE

Na webinar se lahko prijavite preko elektronske prijavnice (klik tukaj). Prijavnico si lahko tudi prenesete na vaš računalnik (kliknite za prenos Word datoteke), jo izpolnite in pošljete po fax-u (01/292-72-62) ali  po pošti na naslov (MCPZ Mednarodni center za prenos znanja d.o.o., Kardeljeva ploščad 1, SI-1000 Ljubljana). Prijave sprejemamo do zasedbe mest. Število udeležencev v skupini je omejeno. Morebitne odjave sprejemamo do 4 dni pred razpisanim terminom, pri kasnejših odjavah ali neudeležbi kotizacije ne vračamo.

Print Friendly, PDF & Email