Meni


PartnerjiKontakt


MCPZ Mednarodni center za prenos znanja d.o.o.

Kardeljeva ploščad 1,
SI-1000 Ljubljana
Slovenija, EU

Tel: +386/(0)1 292 72 60
Fax: +386/(0)1 292 72 62
Mail: info@mcpz.si
Web: www.mcpz.si

2.10.2019 – Zaposlovanje in delo tujcev – postopkovni vidik in spremembe pri zaposlovanju delavcev iz Srbije

AKTUALNO: S 1. septembrom se uveljavlja nov sistem zaposlovanja državljanov Srbije v RS

Pri zaposlovanju tujcev in posledično urejanju potrebne dokumentacije se nam pojavljajo vprašanja in dileme, ki v primeru nepopolnih vlog podaljšajo postopek pridobitve dovoljenj / soglasij ZRSZ za delo / zaposlitev. V sled navedenega smo pripravili praktični seminar, kjer vam bomo predstavili postopek elektronskega vlaganja vlog za pridobitev delovnega dovoljenja s poudarkom na prilaganju ustreznih dokazil ter odgovorili na vaša vprašanja, s katerimi se srečujete v praksi.

Drugi del bo namenjen predstavitvi sprememb pri zaposlovanju delavcev iz Srbije. Junija 2019 je Državni zbor RS sprejel Zakon o ratifikaciji Sporazuma med Vlado Republike Slovenije in Vlado Republike Srbije o zaposlovanju državljanov Republike Srbije v Republiki Sloveniji (Ur. list RS, št. 38/2019 z dne 14.6.), ki spreminja ureditev zaposlovanja državljanov Srbije. Spremembe se nanašajo na nov sistem zaposlovanja državljanov Srbije v RS in se uveljavljajo s 1. septembrom 2019.

Termin in kraj seminarja:

2. oktober 2019, 9.00 – 12.15, Mednarodni center za prenos znanja, Kardeljeva ploščad 1, Ljubljana

Program:

 • Pravila zaposlovanja in dela tujcev:
  • Splošni pregled sistema zaposlovanja in dela tujcev
  • Postopek pridobitve dovoljenj za zaposlitev / delo oziroma soglasij ZRSZ k enotnemu dovoljenju za prebivanje in delo
  • Prilaganje dokazil in roki v postopku
  • Zakonske obveznosti delodajalcev pred prihodom tujca v Slovenijo
  • Delo tujcev, ki v RS ne potrebujejo delovnega dovoljenja
  • Zaposlovanje državljanov Bosne in Hercegovine na podlagi sporazuma
 • Spremembe pri zaposlovanju delavcev iz Srbije:
  • Zaposlovanje državljanov Srbije na podlagi sporazuma – značilnosti prebivanja in zaposlovanja na podlagi sporazuma
  • Pogoji in postopek za pridobitev dovoljenja za zaposlitev
  • Obveznosti in dolžnosti delodajalcev in delavcev migrantov
  • Vračanje delavcev migrantov v državo izvora ter možnost ponovne zaposlitve v RS

Predavatelj: Grega Malec, ki se s področjem migracij se ukvarja že od leta 1999. V tem času se je v okviru Ministrstva za notranje zadeve in Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ukvarjal s področjem načrtovanja, oblikovanja in izvajanja migracijske politike RS, na ravni Evropske unije pa je od leta 2004 sodeloval pri delu različnih delovnih skupin in institucij EU na področju migracij. Trenutno zaposlen na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Sektor za zaposlovanje in migracije.

KOTIZACIJA in PLAČILO

Cena delavnice je 120,00 EUR (+ 22% DDV). Cena vključuje gradivo, prigrizek ter osvežilne napitke med odmori. V primeru udeležbe dveh ali več oseb iz iste organizacije priznamo 10% popust za vsakega dodatnega udeleženca.

Kotizacijo je potrebno nakazati najkasneje 4 dni pred začetkom na Mednarodni center za prenos znanja, Kardeljeva ploščad 1, Ljubljana, na transakcijski račun NLB d.d., Ljubljana SI56 0202-4001-8530-936, sklic: 2019-58 oz. plačilo po e-računu za proračunske uporabnike.

Račun boste prejeli po zaključku seminarja.

PRIJAVE

Na seminar se lahko prijavite preko elektronske prijavnice (klik tukaj).

Prijavnico si lahko tudi prenesete na vaš računalnik (kliknite za prenos Word datoteke), jo izpolnite in pošljete po fax-u (01/292-72-62) ali  po pošti na naslov (MCPZ Mednarodni center za prenos znanja d.o.o., Kardeljeva ploščad 1, SI-1000 Ljubljana).

Prijave sprejemamo do zasedbe mest. Število udeležencev v skupini je omejeno. Morebitne odjave sprejemamo do 4 dni pred razpisanim terminom, pri kasnejših odjavah ali neudeležbi kotizacije ne vračamo.

Print Friendly, PDF & Email