Meni


PartnerjiKontakt


MCPZ Mednarodni center za prenos znanja d.o.o.

Kardeljeva ploščad 1,
SI-1000 Ljubljana
Slovenija, EU

Tel: +386/(0)1 292 72 60
Fax: +386/(0)1 292 72 62
Mail: info@mcpz.si
Web: www.mcpz.si

20.10.2020 – INTRASTAT V LETU 2020

S pričetkom prostega pretoka blaga med državami članicami EU je bil uveden sistem INTRASTAT, statistika blagovne menjave med državami članicami EU, pri kateri se podatki mesečno zbirajo s pomočjo statističnih obrazcev, neposredno od poročevalskih enot.

Kdo mora poročati?

Gospodarski subjekt je v tekočem letu vključen v statistično raziskovanje Intrastat, če:

  • trguje z blagom z gospodarskimi subjekti v drugih državah članicah EU in
  • je skupna vrednost njegovih odprem blaga v države članice EU ali prejemov blaga iz držav članic EU v preteklem koledarskem letu presegla t.i. nacionalni vključitveni prag.

Glavni namen seminarja je opozoriti podjetja na načine poročanja na področju INTRASTAT za leto 2020, prikaz delovanja prenovljene spletne aplikacije za poročanje in reševanje praktičnih problemov podjetij pri poročanju.

TERMIN IN KRAJ SEMINARJA

20. oktober 2020, od 9.00 do 13.00 ure, na naslovu Mednarodni center za prenos znanja, Dunajska 104, Ljubljana.

PROGRAM:

  1. Osnovni napotki glede poročanja za INTRASTAT v letu 2018 in izvajanje kontrol prejetih podatkov
  2. Povezava INTRASTAT podatkov s podatki iz sistema DDV
  3. Obravnava najpogostejših primerov tristranskih in verižnih poslov
  4. Poročanje za INTRASTAT pri nekaterih kompleksnejših zunanjetrgovinskih poslih in posebnih vrstah blaga
  5. Obravnava specifičnih primerov udeležencev seminarja
  6. Svetovanje pri izbiri najprimernejšega načina poročanja z vidika zmanjšanja stroškov poročanja
  7. Praktični prikaz delovanja prenovljene spletne aplikacije za poročanje

SEMINAR JE NAMENJEN vsem, ki ste v podjetju zadolženi za pripravo in izvedbo trgovinskih poslov s partnerji v EU, tj. komercialnim direktorjem, komercialistom, nabavnim in prodajnim referentom in tudi strokovnim računovodskim delavcem.

Udeležba je predvsem priporočljiva za osebe, ki so v podjetju že zadolžene za poročanje za Intrastat, osebe, ki se bodo v prihodnosti zaradi porasta trgovanja z državami članicami EU morale prvič soočiti s to problematiko, osebe v tistih podjetjih, ki so se odločila, da bodo začela samostojno poročati za INTRASTAT (tj. brez uporabe deklaranta) ali bi želela preiti na poročanje z uporabo brezplačne spletne rešitve INTRASTAT in deklarante (špediterje, računovodska podjetja, ipd.).

PREDAVATELJ: Igor Uršič, vodja oddelka za Intrastat na Finančnem uradu Nova Gorica

KOTIZACIJA in PLAČILO

Cena seminarja je 130,00 EUR (+22% DDV). Cena vključuje gradivo, prigrizek ter osvežilne napitke med odmori. V primeru udeležbe dveh ali več oseb iz iste organizacije priznamo 10% popust za vsakega dodatnega udeleženca.

Kotizacijo je potrebno nakazati najkasneje 4 dni pred začetkom na Mednarodni center za prenos znanja, Kardeljeva ploščad 1, Ljubljana, na transakcijski račun NLB d.d., Ljubljana SI56 0202-4001-8530-936, sklic: 2020-14 oz. plačilo po e-računu za proračunske uporabnike.

Račun boste prejeli po zaključku seminarja.

PRIJAVE

Na seminar se lahko prijavite preko elektronske prijavnice (klik tukaj).

Prijavnico si lahko tudi prenesete na vaš računalnik (kliknite za prenos Word datoteke), jo izpolnite in pošljete po fax-u (01/292-72-62) ali  po pošti na naslov (MCPZ Mednarodni center za prenos znanja d.o.o., Kardeljeva ploščad 1, SI-1000 Ljubljana).

Prijave sprejemamo do zasedbe mest. Število udeležencev v skupini je omejeno. Morebitne odjave sprejemamo do 4 dni pred razpisanim terminom, pri kasnejših odjavah ali neudeležbi kotizacije ne vračamo.

Print Friendly, PDF & Email