Meni


PartnerjiKontakt


MCPZ Mednarodni center za prenos znanja d.o.o.

Kardeljeva ploščad 1,
SI-1000 Ljubljana
Slovenija, EU

Tel: +386/(0)1 292 72 60
Fax: +386/(0)1 292 72 62
Mail: info@mcpz.si
Web: www.mcpz.si

22.4.2021 – WEBINAR: Novosti in obveznosti na področju embalaže – VLADA JE SPREJELA NOVO EMBALAŽNO UREDBO

Po novem bodo tako zavezanci za plačevanje embalažnine oz. ravnanja z odpadno embalažo vsa podjetja in vsi samostojni podjetniki, ki uvažajo oz. dajejo embalažo na slovenski trg.

V skladu z Uredbo o embalaži in odpadni embalaži, ki stopi v veljavo dne 24. 4. 2021, bo zavezanec za plačevanje stroškov za ravnanje z odpadno embalažo vsaka pravna oseba oz. samostojni podjetnik posameznik, registrirana na območju Republike Slovenije, ki daje na trg v Sloveniji embalirano blago ali embalažo, v katero se embalira blago na kraju prodaje. Prag, ki za plačevanje embalažnine obvezuje le podjetja, ki na trg letno dajo nad 15 ton embalaže, se z novo uredbo ukinja.

Ob zaključki webinarja si bomo vzeli čas in pozornost posvetili tudi vašim vprašanjem ter konkretnim primerom, s katerimi se srečujete v svojih pisarnah, obratih, skladiščih, prodajnih mestih, ipd.

TERMIN in KRAJ WEBINARJA

22. april 2021, od 10.00 do 12.00 ure, v spletni učilnici MCPZ. Po prijavi vam bomo na e-naslov poslali povezavo v spletno učilnico MCPZ in kratka navodila za prijavo in sodelovanje na webinarju.

PROGRAM:

  • Osnovne obveznosti povzročiteljev odpadne embalaže in drugih odpadkov
  • Trenutne obveznosti podjetij na področju embalaže (evidence, poročanje, okoljska dajatev)
  • Napovedane novosti za podjetja, ki embalažo dajo na trg Republike Slovenije
  • Roki za poročanje, globe
  • Smernice za zmanjšanje količin embalaže in preverjanjem reciklabilnosti embalaže

KOMU JE WEBINAR NAMENJEN?

Webinar je namenjen vsem povzročiteljem odpadkov in uvoznikom/pridobiteljem/embalerjem  blaga

PREDAVATELJ/ICA:

Nadja Košmrlj, je okoljska svetovalka v podjetju Interseroh d. o. o. in ima dolgoletne izkušnje na področju ravnanja z odpadki. Strokovno svetuje pri interpretaciji zakonodaje ter pomaga podjetjem pri vpeljavi zakonskih določil in novosti, od osnovnih vzpostavitev evidenc, ravnanja z odpadki, izpolnjevanja obveznosti v tujih državah do naprednih trajnostnih vsebin in tematik, povezanih z reciklabilnostjo embalaže. Aktivna je tudi v mednarodni Interserohovi skupini okoljskih svetovalcev, kjer svoje znanje na področju trajnostnega razvoja nenehno nadgrajuje.

KOTIZACIJA in PLAČILO

Cena webinarja je 100,00 EUR (+ 22 % DDV). V primeru udeležbe dveh ali več oseb iz iste organizacije priznamo 10% popust za vsakega dodatnega udeleženca.

Kotizacijo nakažite na Mednarodni center za prenos znanja, Kardeljeva ploščad 1, Ljubljana, na transakcijski račun NLB d.d., Ljubljana SI56 0202-4001-8530-936, sklic: 2021-05 oz. plačilo po e-računu za proračunske uporabnike.

Račun boste prejeli po zaključku webinarja.

PRIJAVE

Na webinar se lahko prijavite preko elektronske prijavnice (klik tukaj). Prijavnico si lahko tudi prenesete na vaš računalnik (kliknite za prenos Word datoteke), jo izpolnite in pošljete po fax-u (01/292-72-62) ali  po pošti na naslov (MCPZ Mednarodni center za prenos znanja d.o.o., Kardeljeva ploščad 1, SI-1000 Ljubljana). Prijave sprejemamo do zasedbe mest. Število udeležencev v skupini je omejeno. Morebitne odjave sprejemamo do 4 dni pred razpisanim terminom, pri kasnejših odjavah ali neudeležbi kotizacije ne vračamo.

Print Friendly, PDF & Email