Meni


PartnerjiKontakt


MCPZ Mednarodni center za prenos znanja d.o.o.

Kardeljeva ploščad 1,
SI-1000 Ljubljana
Slovenija, EU

Tel: +386/(0)1 292 72 60
Fax: +386/(0)1 292 72 62
Mail: info@mcpz.si
Web: www.mcpz.si

24.9.2021 – WEBINAR: Embalaža – pregled obveznosti pred novim obdobjem poročanja

V letošnjem letu je stopila v veljavo nova Uredba o embalaži (Uradni list RS, št. 54/21), ki določa, da so vsa podjetja, ki na trg Republike Slovenije dajejo embalirano blago in nimajo predhodnega slovenskega dobavitelja, zavezana za poročanje ter plačevanje embalažnine.

Ker se bliža zaključek 3. kvartala in s tem 1. oddaja poročil o embalaži za nove zavezance, vas vabimo, da se nam pridružite na webinarju, kjer vam bomo poleg obveznosti vodenja evidenc in poročanja predstavili tudi nekatera določila iz EU direktiv.

TERMIN in KRAJ WEBINARJA

24. september, od 10.00 do 12.00 ure, v spletni učilnici MCPZ. Po prijavi vam bomo na e-naslov poslali povezavo v spletno učilnico MCPZ in kratka navodila za prijavo in sodelovanje na webinarju.

PROGRAM:

 • Odpadna embalaža: obveznosti povzročiteljev odpadne embalaže, ki nastane pri opravljanju dejavnosti
 • Embalaža, dana na trg republike Slovenije: pregled zakonskih dolžnosti glede na količine embalaže:
  • evidence,
  • poročanje družbi za ravnanje z embalažo,
  • poročanje na Agencijo RS za okolje,
  • okoljska dajatev na FURS  
  • druga določila: Izjava na računu/dobavnici, Izjava o skladnosti embalaže
 • Smernice za zmanjšanje količin embalaže in preverjanje reciklabilnosti embalaže

Ob zaključku webinarja si bomo vzeli čas in pozornost posvetili tudi vašim vprašanjem ter konkretnim primerom, s katerimi se srečujete v svojih pisarnah, obratih, skladiščih, prodajnih mestih, ipd.

KOMU JE WEBINAR NAMENJEN?

Webinar je namenjen vsem povzročiteljem odpadkov in uvoznikom/pridobiteljem/embalerjem  blaga, predvsem pa podjetjem, ki se prvič srečujejo z obveznostjo poročanja in vodenjem evidenc o embalaži

PREDAVATELJ/ICA:

Nadja Košmrlj je okoljska svetovalka v podjetju Interseroh d. o. o. in ima dolgoletne izkušnje na področju ravnanja z odpadki. Strokovno svetuje pri interpretaciji zakonodaje ter pomaga podjetjem pri vpeljavi zakonskih določil in novosti, od osnovnih vzpostavitev evidenc, ravnanja z odpadki, izpolnjevanja obveznosti v tujih državah do naprednih trajnostnih vsebin in tematik, povezanih z reciklabilnostjo embalaže. Aktivna je tudi v mednarodni Interserohovi skupini okoljskih svetovalcev, kjer svoje znanje na področju trajnostnega razvoja nenehno nadgrajuje.

KOTIZACIJA in PLAČILO

Cena webinarja je 100,00 EUR (+ 22 % DDV). V primeru udeležbe dveh ali več oseb iz iste organizacije priznamo 10% popust za vsakega dodatnega udeleženca.

Kotizacijo nakažite na Mednarodni center za prenos znanja, Kardeljeva ploščad 1, Ljubljana, na transakcijski račun NLB d.d., Ljubljana SI56 0202-4001-8530-936, sklic: 2021-05 oz. plačilo po e-računu za proračunske uporabnike.

Račun boste prejeli po zaključku webinarja.

PRIJAVE

Na webinar se lahko prijavite preko elektronske prijavnice (klik tukaj). Prijavnico si lahko tudi prenesete na vaš računalnik (kliknite za prenos Word datoteke), jo izpolnite in pošljete po fax-u (01/292-72-62) ali  po pošti na naslov (MCPZ Mednarodni center za prenos znanja d.o.o., Kardeljeva ploščad 1, SI-1000 Ljubljana). Prijave sprejemamo do zasedbe mest. Število udeležencev v skupini je omejeno. Morebitne odjave sprejemamo do 4 dni pred razpisanim terminom, pri kasnejših odjavah ali neudeležbi kotizacije ne vračamo.

Print Friendly, PDF & Email