Meni


PartnerjiKontakt


MCPZ Mednarodni center za prenos znanja d.o.o.

Kardeljeva ploščad 1,
SI-1000 Ljubljana
Slovenija, EU

Tel: +386/(0)1 292 72 60
Fax: +386/(0)1 292 72 62
Mail: info@mcpz.si
Web: www.mcpz.si

4.3.2021 – WEBINAR: Obvezno poročanje o embalaži ter poročanje o nastalih odpadkih za leto 2021

Bliža se čas oddaje letnih poročil o embalaži in odpadkih v podjetjih. Verjetno se sprašujete ali so letos kakšne novosti. Izkoristite možnost posveta s strokovnjakom ter pravilno in pravočasno uredite zakonske obveznosti.

Uredba o odpadkih (Uradni list RS, št. 37/15, 69/15 in 129/20),  določa, da mora povzročitelj odpadkov, najpozneje do 31. marca 2021 predložiti poročilo o nastalih odpadkih in ravnanju z njimi za leto 2019 na ARSO, če pri njem v posameznem koledarskem letu:

  • nastane več kot 10 ton odpadkov ali
  • nastane več kot 5 kg nevarnih odpadkov ali
  • če zaposluje 10 ali več oseb.

Prav tako pa je do 31.3.2021 obvezna oddaja poročila na ARSO o embalaži za vsa podjetja, ki uvažate / pridobivate / embalirate izdelke in imate manj kot 15 ton embalaže na letni ravni.

Na webinarju vam bomo predstavili tudi kratka določila prihajajoče uredbe, tako da se boste lahko pravočasno pripravili na novosti. V letošnjem letu  se podjetjem na področju ravnanja z embalažo obeta nemalo sprememb. Nedolgo nazaj je bil v javni obravnavi osnutek Uredbe o embalaži in odpadni embalaži, ki določa, da bodo vsa podjetja, ki na trg Republike Slovenije dajejo embalirano blago in nimajo predhodnega slovenskega dobavitelja, v letu 2021 postala zavezana za poročanje ter plačevanje embalažnine.

TERMIN in KRAJ WEBINARJA

4. marec 2021, od 9.00 do 11.00 ure, v spletni učilnici MCPZ. Po prijavi vam bomo na e-naslov poslali povezavo v spletno učilnico MCPZ in kratka navodila za prijavo in sodelovanje na webinarju.

PROGRAM:

  • Pregled obveznosti, ki jih morajo izpolnjevati povzročitelji odpadkov.
  • Primer izpolnjevanja poročila o nastalih odpadkih.
  • Prekrški, globe in postopki v zvezi z ugotovljenimi nepravilnostmi pri ravnanju z odpadki.
  • Predstavitev poročanja o embalaži za podjetja, ki imajo manj kot 15 ton embalaže, dane na trg RS/leto.
  • Predvidene novosti na področju poročanja embalaže, vodenja evidenc, pomembni datumi oddaje poročil.

Na webinarju boste lahko tudi zastavljali vprašanja s katerimi se srečujete v praksi.

KOMU JE WEBINAR NAMENJEN?

Webinar je namenjen vsem povzročiteljem odpadkov in uvoznikom/pridobiteljem/embalerjem  blaga

PREDAVATELJ/ICA: Nadja Košmrlj, okoljska svetovalka v podjetju  INTERSEROH d.o.o., strokovno svetuje pri interpretaciji zakonodaje ter pomaga podjetjem pri vpeljavi zakonskih določil in novosti; od osnovnih vzpostavitev evidenc, ravnanja z odpadki, načrtov gospodarjenja z odpadki, do naprednih trajnostnih vsebin in tematik povezanih z reciklabilnostjo embalaže.

KOTIZACIJA in PLAČILO

Cena webinarja je 100,00 EUR (+ 22 % DDV). V primeru udeležbe dveh ali več oseb iz iste organizacije priznamo 10% popust za vsakega dodatnega udeleženca.

Kotizacijo nakažite na Mednarodni center za prenos znanja, Kardeljeva ploščad 1, Ljubljana, na transakcijski račun NLB d.d., Ljubljana SI56 0202-4001-8530-936, sklic: 2021-31 oz. plačilo po e-računu za proračunske uporabnike.

Račun boste prejeli po zaključku webinarja.

PRIJAVE

Na webinar se lahko prijavite preko elektronske prijavnice (klik tukaj). Prijavnico si lahko tudi prenesete na vaš računalnik (kliknite za prenos Word datoteke), jo izpolnite in pošljete po fax-u (01/292-72-62) ali  po pošti na naslov (MCPZ Mednarodni center za prenos znanja d.o.o., Kardeljeva ploščad 1, SI-1000 Ljubljana). Prijave sprejemamo do zasedbe mest. Število udeležencev v skupini je omejeno. Morebitne odjave sprejemamo do 4 dni pred razpisanim terminom, pri kasnejših odjavah ali neudeležbi kotizacije ne vračamo.

Print Friendly, PDF & Email