Meni


PartnerjiKontakt


MCPZ Mednarodni center za prenos znanja d.o.o.

Kardeljeva ploščad 1,
SI-1000 Ljubljana
Slovenija, EU

Tel: +386/(0)1 292 72 60
Fax: +386/(0)1 292 72 62
Mail: info@mcpz.si
Web: www.mcpz.si

6.2.2019 – Obračun plač in drugih prejemkov

Naučite  se sami obračunati plačo in druge prejemke oz. preveriti če jih obračunavate prav.

Obračunavanje in izplačevanje plač in drugih prejemkov je izjemno zahtevno področje, ob tem pa še vezano na zakonodajo, ki se stalno spreminja.

Na seminarju bo z vami Biserka Šubelj, davčna svetovalka, ki vam bo praktično predstavila in odgovorila na vprašanja glede obračunavanja plač in drugih prejemkov:

  • Kaj je plača, kaj je osnovna plača, kaj je minimalna plača, kaj je neto plača?
  • Kako so obdavčeni prejemki fizičnih oseb: plača, avtorski honorar, podjemna pogodba…?
  • Povračila stroškov v zvezi z delom (prevoz, prehrana)  in izplačilo potnih stroškov (dnevnica, kilometrina) – do katere višine so neobdavčeni?

TERMIN in KRAJ USPOSABLJANJA

6. februarja 2019  od 10:00 do 13:00 ure, v prostorih Mednarodnega centra za prenos znanja, Kardeljeva ploščad 1, Ljubljana.

PROGRAM:

  • Plače:  obračun plač po kolektivni pogodbi in obračun prispevkov za s.p., izpisi ustreznih davčnih obrazcev
  • Drugi osebni prejemki: regres za letni dopust povračila stroškov v zvezi z delom, prehrana med delom, prevoz na delo in iz dela …
  • Honorarji:  obračun in izpis ustreznih davčnih obrazcev,
  • Avtorski honorar
  • Podjemna pogodba
  • Obračun najemnine fizični osebi

SEMINAR JE NAMENJEN računovodjem, knjigovodjem, samostojnim podjetnikom, in vsem, ki delu obračunavate in izplačujete plače in druge prejemke ali to želite delati sami.

PREDAVATELJICA: Biserka Šubelj, univ.dipl.ekon., davčna svetovalka, z licenco pri Zbornici davčnih svetovalcev Slovenije. Je tudi višješolska predavateljica za davke in računovodstvo ter avtorica številnih priročnikov in uspešna predavateljica.  V letu 2012 je pridobila naziv potrjena članica v komisiji za potrjevanje poklicne kvalifikacije za računovodja/knjigovodja. Njena predavanja so po ocenah udeležencev dinamična, kratka in jedrnata ter zelo praktična.

KOTIZACIJA in PLAČILO

Cena seminarja je 125,00 EUR (+ DDV). Cena vključuje gradivo, prigrizek ter osvežilne napitke med odmori. V primeru udeležbe dveh ali več oseb iz iste organizacije priznamo 10% popust za vsakega dodatnega udeleženca.

Kotizacijo je potrebno nakazati najkasneje 4 dni pred začetkom na Mednarodni center za prenos znanja, Kardeljeva ploščad 1, Ljubljana, na transakcijski račun NLB d.d., Ljubljana SI56 0202-4001-8530-936, sklic: 2019-16. 

Račun boste prejeli po zaključku seminarja.

PRIJAVE

Na seminar se lahko prijavite preko elektronske prijavnice (klik tukaj).

Prijavnico si lahko tudi prenesete na vaš računalnik (kliknite za prenos Word datoteke), jo izpolnite in pošljete po fax-u (01/292-72-62) ali  po pošti na naslov (MCPZ Mednarodni center za prenos znanja d.o.o., Kardeljeva ploščad 1, SI-1000 Ljubljana).

Prijave sprejemamo do zasedbe mest. Število udeležencev v skupini je omejeno. Morebitne odjave sprejemamo do 4 dni pred razpisanim terminom, pri kasnejših odjavah ali neudeležbi kotizacije ne vračamo.

Print Friendly, PDF & Email