Meni


PartnerjiKontakt


MCPZ Mednarodni center za prenos znanja d.o.o.

Kardeljeva ploščad 1,
SI-1000 Ljubljana
Slovenija, EU

Tel: +386/(0)1 292 72 60
Fax: +386/(0)1 292 72 62
Mail: info@mcpz.si
Web: www.mcpz.si

9.10.2019 – Kalkulacija cene

Na seminarju boste izvedeli kako izračunati lastno in nabavno ceno ter določiti prodajno ceno izdelka/storitve.

Prodajna cena je edini element s katerim podjetje ustvarja prihodek, zato je ključnega pomena da izračun prodajne cene temelji na realnih podatkih oz. stroških. Kalkulacija cene je pravzaprav razporejanje stroškov na izdelke in storitve in s tem ključni proces za doseganje poslovnega rezultata.

Na seminarju bo Biserka Šubelj, davčna svetovalka, pojasnila:

 • razliko med lastno, nabavno in prodajno ceno ter vpliv na poslovni rezultat;
 • zajemanje direktnih (neposrednih) stroškov v kalkulacijo cene;
 • zajemanje indirektnih stroškov.
 • kako kalkulacije cene vpliva na davčno področje

Z vami bo predavateljica, ki prihaja iz prakse, zato vam bo vsebino predstavila praktično in uporabno.

TERMIN in KRAJ SEMINARJA

9. oktober 2019, od 10:00 do 14:00 ure, na naslovu Mednarodni center za prenos znanja, Dunajska cesta 104, Ljubljana.

PROGRAM

 • Struktura stroškov in zajemanje stroškov v kalkulacijo cene
 • Struktura prodajne cene storitve – kalkulacija prodajne cene storitve
 • Razporejanje stroškov po stroškovnih mestih in stroškovnih nosilcih
 • Razvrstitev stroškov poslovanja na variabilne in stalne stroške ter delitev na neposredne in posredne stroške poslovanja
  • Prikaz na praktičnem primeru proizvodnje / trgovine / storitvene dejavnosti
 • Pomen kala materiala, inventurnih razlik materiala, stanja nedokončane proizvodnje in gotovih proizvodov z računovodskega in davčnega vidika
 • Normativi (materiala, dela)
 • Vpliv kalkulacije cene na dobiček oz. izgubo  –  poslovni izid
 • Razprava in odgovori na vprašanja

SEMINAR JE NAMENJEN vsem, ki se ukvarjate z načrtovanjem in spremljanjem stroškov ter sestavljanjem kalkulacij lastnih in prodajnih cen ali ki sprejemate odločitve na podlagi kalkulacij (npr. komercialisti, direktorji, podjetniki, člani uprav) ali se ukvarjate z določanjem normativov porabe materiala in dela (tehnologi, vodje proizvodnje…).

PREDAVATELJICA: Biserka Šubelj, univ.dipl.ekon., davčna svetovalka, z licenco pri Zbornici davčnih svetovalcev Slovenije. Je tudi višješolska predavateljica za davke in računovodstvo ter avtorica številnih priročnikov in uspešna predavateljica.  V letu 2012 je pridobila naziv potrjena članica v komisiji za potrjevanje poklicne kvalifikacije za računovodja/knjigovodja. Njena predavanja so po ocenah udeležencev dinamična, kratka in jedrnata ter zelo praktična.

KOTIZACIJA in PLAČILO

Cena seminarja je 125,00 EUR (+ 22% DDV). Cena vključuje gradivo, prigrizek ter osvežilne napitke med odmori. V primeru udeležbe dveh ali več oseb iz iste organizacije priznamo 10% popust za vsakega dodatnega udeleženca.

Kotizacijo je potrebno nakazati najkasneje 4 dni pred začetkom na Mednarodni center za prenos znanja, Kardeljeva ploščad 1, Ljubljana, na transakcijski račun NLB d.d., Ljubljana SI56 0202-4001-8530-936, sklic: 2019-41 oz. plačilo po e-računu za proračunske uporabnike.

Račun boste prejeli po zaključku seminarja.

PRIJAVE

Na seminar se lahko prijavite preko elektronske prijavnice (klik tukaj).

Prijavnico si lahko tudi prenesete na vaš računalnik (kliknite za prenos Word datoteke), jo izpolnite in pošljete po fax-u (01/292-72-62) ali  po pošti na naslov (MCPZ Mednarodni center za prenos znanja d.o.o., Kardeljeva ploščad 1, SI-1000 Ljubljana).

Prijave sprejemamo do zasedbe mest. Število udeležencev v skupini je omejeno. Morebitne odjave sprejemamo do 4 dni pred razpisanim terminom, pri kasnejših odjavah ali neudeležbi kotizacije ne vračamo.

Print Friendly, PDF & Email