Meni


Partnerji

Kontakt


MCPZ Mednarodni center za prenos znanja d.o.o.

Kardeljeva ploščad 1,
SI-1000 Ljubljana
Slovenija, EU

Tel: +386/(0)1 292 72 60
Fax: +386/(0)1 292 72 62
Mail: info@mcpz.si
Web: www.mcpz.si

12.4.2023 – WEBINAR: Novosti Zakona o čezmejnem izvajanju storitev – napotitev delavca v tujino po novem

Zakon o čezmejnem izvajanju storitev prinaša vrsto novosti. Predvidoma bo sprejet v marcu in večina določb bo začel veljati s 1. 4. 2023, nekaj pa tudi s 1. 1. 2024.

Na webinarju bo tako poudarek na novostih na področju čezmejnega izvajanja storitev.

Na webinarju boste:

  • spoznali spremembe Zakona o čezmejnem izvajanju storitev – ZČmIS-1,
  • dobili vse potrebne informacije za čezmejno izvajanje storitev in napotitve delavcev v tujino (kdaj pridobiti A1, osnova za prispevke za socialno varnost, posebnosti zaradi Brexita, socialna varnost napotenih v tretje države).

Predavatelj Grega Malec bo na webinarju odgovarjal tudi na vprašanja, ki jih zastavite med webinarjem ali pa pošljete že s prijavnico.

TERMIN in KRAJ WEBINARJA

12. april 2023, 9.00 – 12.00, v spletni učilnici MCPZ. Po prijavi vam bomo na e-naslov poslali povezavo v spletno učilnico MCPZ in kratka navodila za prijavo in sodelovanje na webinarju.

VSEBINA:

  • Nov koncept čezmejnega izvajanja storitev z napotenimi delavci (EU zakonodaja, nacionalna zakonodaja)
  • Novosti z vidika nacionalnih pogojev oz. zahtev pri čezmejnem poslovanju podjetij s sedežem v RS
  • Novosti v okviru postopka in pogojev za pridobitev potrdila A1
  • Novosti v okviru obveznosti in dolžnosti podjetij s področja transporta pri čezmejnem opravljanju transportne dejavnosti (Prenos Direktive 1057/2020);
  • Mednarodno upravno sodelovanje na področju nadzora nad spoštovanjem pravil pri čezmejnem izvajanju storitev

PREDAVATELJ: Grega Malec, vodja sektorja za delovne migracije na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. S področjem migracij se ukvarja že od leta 1999. V tem času se je v okviru Ministrstva za notranje zadeve in Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ukvarjal s področjem načrtovanja, oblikovanja in izvajanja migracijske politike RS, na ravni Evropske unije pa je od leta 2004 sodeloval pri delu različnih delovnih skupin in institucij EU na področju migracij.

KOTIZACIJA in PLAČILO

Cena webinarja je 135,00 EUR + 22 % DDV. V primeru udeležbe dveh ali več oseb iz iste organizacije priznamo 10% popust za vsakega dodatnega udeleženca.

Kotizacijo nakažite na Mednarodni center za prenos znanja, Kardeljeva ploščad 1, Ljubljana, na transakcijski račun NLB d.d., Ljubljana SI56 0202-4001-8530-936, sklic: 2023-38 oz. plačilo po e-računu za proračunske uporabnike.

Račun boste prejeli po zaključku webinarja.

PRIJAVE
Na webinar se lahko prijavite preko elektronske prijavnice (klik tukaj).

Prijavnico si lahko tudi prenesete na vaš računalnik (kliknite za prenos Word datoteke), jo izpolnite in pošljete po fax-u (01/292-72-62) ali  po pošti na naslov (MCPZ Mednarodni center za prenos znanja d.o.o., Kardeljeva ploščad 1, SI-1000 Ljubljana).

Prijave sprejemamo do zasedbe mest. Število udeležencev v skupini je omejeno. Morebitne odjave sprejemamo do 4 dni pred razpisanim terminom, pri kasnejših odjavah ali neudeležbi kotizacije ne vračamo.

Print Friendly, PDF & Email