Meni


Partnerji

Kontakt


MCPZ Mednarodni center za prenos znanja d.o.o.

Kardeljeva ploščad 1,
SI-1000 Ljubljana
Slovenija, EU

Tel: +386/(0)1 292 72 60
Fax: +386/(0)1 292 72 62
Mail: info@mcpz.si
Web: www.mcpz.si

17.10.2024 – WEBINAR: Delo po sistemu HACCP in priprava na inšpekcijo za varno hrano

V praksi nam delo po sistemu HACCP predstavlja dodatno delo, s tem pa slabo voljo. Ko nas obišče inšpektor pa nismo prepričani ali smo zadovoljili zakonodajne zahteve. Webinar je namenjen seznanitvi s pravnimi podlagami za uveljavljanje zahtev varne hrane, s smernicami za dobro higiensko prakso, ter validaciji in racionalizaciji sistema HACCP. Predavateljica bo predstavila tudi smernice za čiščenje in razkuževanje prostorov ter ukrepe za zaščito pred prenosom okužb.

Vsi, ki delate z živili in ste zato odgovorni za varnost živil, morate torej biti primerno usposobljeni za delo in seznanjeni z načeli dobre prakse za delo, ki ga opravljate. To velja tudi za študente in dijake. Nosilec živilske dejavnosti pa je odgovoren za to, da so osebe, ki delajo z živili v njegovem obratu, za svoje delo ustrezno usposobljene.

Poleg izrazito praktičnih vsebin, seminar izpolnjuje pogoje za izdajo potrdil o rednem usposabljanju oseb, ki delajo z živili za odgovorne osebe, organizatorje prehrane ter osebe, ki prihajajo v stik z živili. S tem potrdilom boste lahko nato sami v svoji organizaciji poučili osebje o pravilnem ravnanju s hrano in zadostili zakonskim zahtevam. Potrdilo bomo udeležencem poslali po e-pošti po zaključku webinarja.

TERMIN in KRAJ

17. oktober 2024, od 9.00 do 11.00 ure, v spletni učilnici MCPZ. Po prijavi vam bomo na e-naslov poslali povezavo v spletno učilnico MCPZ in kratka navodila za prijavo in sodelovanje na webinarju.

PROGRAM

  • Pravne podlage za uveljavljanje zahtev varne hrane
  • Spremljajoči higienski program in Sistem HACCP
  • Racionalizacija in validacija HACCP sistema – manj obrazcev, zapisov, manj dela, manj arhiva
  • Primer reševanja: enostavno vodenje HACCP sistema
  • Ukrepi za zaščito zaposlenih in strank pred okužbami
  • Smernice za čiščenje in razkuževanje prostorov
  • Kako pripraviti dokumentacijo za inšpekcijski pregled?
  • Praktični primeri, v sodelovanju z udeleženci

WEBINAR JE NAMENJEN vsem ki se pri svojem delu srečujejo s proizvodnjo, prometom in prodajo živil: zaposlenim v barih, gostiščih, restavracijah, slaščičarnah, kavarnah, turističnih kmetijah, pekarnah, predelovalcih in prevoznikih živil, vrtcih, šolah, vzgojnih ustanovah, domovih za starejše, drugih zavodih, ki za svoje oskrbovance in gojence pripravljajo ter razdeljujejo hrano …

PREDAVATELJICA: PREDAVATELJICA: Nataša Mežnarič, po izobrazbi diplomirana sanitarna inženirka, z dodatnim znanjem iz študija Vodenja kadrov, že dvajseto leto vzpostavlja HACCP sisteme in higiene v objektih. Je strokovna sodelavka Zdravstvene fakultete, smer sanitarno inženirstvo. Je mentorica študentov, pri njej opravljajo strokovno prakso bodoči inšpektorji. Je notranja presojevalka standarda kakovosti ISO 9001:2008. Za seboj ima že preko 400 projektov vzpostavljanja standardov higiene in HACCP sistemov.

KOTIZACIJA in PLAČILO

Cena webinarja je 135,00 EUR + 22% DDV. V primeru udeležbe dveh ali več oseb iz iste organizacije priznamo 10% popust za vsakega dodatnega udeleženca.

Kotizacijo je potrebno nakazati najkasneje 4 dni pred začetkom na Mednarodni center za prenos znanja, Kardeljeva ploščad 1, Ljubljana, na transakcijski račun NLB d.d., Ljubljana SI56 0202-4001-8530-936, sklic: 2024-44 oz. plačilo po e-računu za proračunske uporabnike.

Račun boste prejeli po zaključku webinarja.

PRIJAVE

Na webinar se lahko prijavite preko elektronske prijavnice (klik tukaj).

Prijavnico si lahko tudi prenesete na vaš računalnik (kliknite za prenos Word datoteke), jo izpolnite in pošljete po fax-u (01/292-72-62) ali  po pošti na naslov (MCPZ Mednarodni center za prenos znanja d.o.o., Kardeljeva ploščad 1, SI-1000 Ljubljana).

Prijave sprejemamo do zasedbe mest. Število udeležencev v skupini je omejeno. Morebitne odjave sprejemamo do 4 dni pred razpisanim terminom, pri kasnejših odjavah ali neudeležbi kotizacije ne vračamo.

Print Friendly, PDF & Email