Meni


Partnerji

Kontakt


MCPZ Mednarodni center za prenos znanja d.o.o.

Kardeljeva ploščad 1,
SI-1000 Ljubljana
Slovenija, EU

Tel: +386/(0)1 292 72 60
Fax: +386/(0)1 292 72 62
Mail: info@mcpz.si
Web: www.mcpz.si

19.4.2023 – WEBINAR: Kontrola obračunavanja DDV

Sami preverite, če pravilno obračunavate DDV

Na področju DDV se odpirajo vedno nova vprašanja, oblikuje pa se tudi dobra praksa, ki vam jo bomo predstavili na seminarju. Prepričali se boste, če pravilno obračunavate DDV in izvedeli kako sproti izvajati kontrolo obračuna DDV.

V skladu z Zakonom o davku na dodano vrednost obračunavanje in plačevanje DDV sicer nadzoruje davčni organ v skladu z zakonom, ki ureja davčni postopek, in z zakonom, ki ureja finančno upravo.

Webinar bo vodila davčna svetovalka Biserka Šubelj, veliko bo primerov iz prakse, odgovarjala bo tudi na vaša vprašanja.

TERMIN in KRAJ WEBINARJA

19. april 2023, od 10.00 do 11.30 ure, v spletni učilnici MCPZ. Po prijavi vam bomo na e-naslov poslali povezavo v spletno učilnico MCPZ in kratka navodila za prijavo in sodelovanje na webinarju.

PROGRAM

 • Kontrola obračuna DDV
  • kaj je neobdavčeno po zddv-1, kaj je obdavčeno po  ZDDV-1 in po kakšni stopnji?
   • oproščeno – obdavčeno po 0% – preverjanje izpolnjevanja pogojev
   • obdavčeno po 5% – preverjanje izpolnjevanja pogojev
   • obdavčeno po 9,5% – preverjanje izpolnjevanja pogojev
   • obdavčeno po 22%
   • samoobdavčitve opravljanje storitev po 76a členu oz. pridobitve iz tujine – preverjanje izpolnjevanja pogojev
 • Knjiga izdanih računov
  • pravica do odbitka vstopnega DDV
   • kdaj ima dz pravico za odbitek vstopnega DDV
   • kakšni so pogoji za odbitek vstopnega DDV
 • Knjiga prejetih računov

WEBINAR JE NAMENJEN vsem,ki obračunavate DDV in želite preveriti ali so obračuni pravilni. Prav tako je seminar namenjen vsem, ki imate pri svojem delu opravka z računovodsko in knjigovodsko dejavnostjo ter skrbite za različne obračune, povezane z davčno zakonodajo.

PREDAVATELJICA: Biserka Šubelj, univ.dipl. ekonomistka, davčna svetovalka z licenco pri ZDSS in višje šolska predavateljica za davke in računovodstvo. Z računovodstvom se ukvarja že od leta 1998, z davki pa se je začela podrobneje ukvarjati od leta 2003. Je avtorica številnih priročnikov in E-seminarjev na temo davki, računovodstvo in podjetništvo. Njeni strokovnosti lahko zaupamo saj je avtorica več kot 160 različnih člankov in učnih gradiv zapisanih v COBISS-u. Je tudi avtorica člankov na spletni strani www.metaja.si. Njena predavanja so dinamična in jedrnata, saj vedno vključi praktične primere, ki jih na razumljiv način poveže s teorijo oziroma zakonodajo.  V letu 2013 si je pridobila  tudi pedagoško – andragoško izobrazbo, kar pomeni, da je strokovnjak tudi na področju predavanja, poučevanja in usposabljanja odraslih.

KOTIZACIJA in PLAČILO

Cena webinarja je 125,00 EUR + 22 % DDV. V primeru udeležbe dveh ali več oseb iz iste organizacije priznamo 10% popust za vsakega dodatnega udeleženca.

Kotizacijo nakažite na Mednarodni center za prenos znanja, Kardeljeva ploščad 1, Ljubljana, na transakcijski račun NLB d.d., Ljubljana SI56 0202-4001-8530-936, sklic: 2023-50 oz. plačilo po e-računu za proračunske uporabnike.

Račun boste prejeli po zaključku webinarja.

PRIJAVE

Na webinar se lahko prijavite preko elektronske prijavnice (klik tukaj).

Prijavnico si lahko tudi prenesete na vaš računalnik (kliknite za prenos Word datoteke), jo izpolnite in pošljete po fax-u (01/292-72-62) ali  po pošti na naslov (MCPZ Mednarodni center za prenos znanja d.o.o., Kardeljeva ploščad 1, SI-1000 Ljubljana). Prijave sprejemamo do zasedbe mest. Število udeležencev v skupini je omejeno. Morebitne odjave sprejemamo do 4 dni pred razpisanim terminom, pri kasnejših odjavah ali neudeležbi kotizacije ne vračamo.

Print Friendly, PDF & Email