Meni


Partnerji

Kontakt


MCPZ Mednarodni center za prenos znanja d.o.o.

Kardeljeva ploščad 1,
SI-1000 Ljubljana
Slovenija, EU

Tel: +386/(0)1 292 72 60
Fax: +386/(0)1 292 72 62
Mail: info@mcpz.si
Web: www.mcpz.si

31.3.2023 – WEBINAR: Priprava na inšpektorja za delo ali varstvo pri delu

Si tudi vi želite vzpostaviti kadrovsko področje in področje varstva pri delu brez tveganja glob inšpektorata. Le celoviti pristop do ureditve tega področja vam zagotavlja miren spanec.

Na webinarju vas bomo seznanili, kakšne so pristojnosti inšpektorjev in področja, ki so pogosto pod drobnogledom.

Z vami bomo delili primere iz prakse, opozorili vas bomo na pogosta delovnopravna tveganja ter vam podali usmerite in priporočila za vzpostavitev kadrovske pravne varnosti  v vaši organizaciji.

Spoznajte kadrovsko pravno varnost skozi 30 zlatih pravil, ki jih bo predstavila predavateljica Andreja Samec Koderman, strokovnjakinja z dolgoletnimi izkušnjami v kadrovskih procesih, z razvojem človeških virov ter na delovno pravnem področju in področju varstva pri delu .

TERMIN in KRAJ WEBINARJA

31. marec 2023, od 9.00 do 12.00 ure, v spletni učilnici MCPZ. Po prijavi vam bomo na e-naslov poslali povezavo v spletno učilnico MCPZ in kratka navodila za prijavo in sodelovanje na webinarju.

PROGRAM

 • Vpogled v delovno področje in pristojnosti Inšpektorja za delo in Inšpektorja za varstvo pri delu
 • Pogosto zaznane kršitve inšpekcijskih pregledov in kako zmanjšati tveganja glob
 • Vrste inšpekcijskih pregledov Delovnega inšpektorata in letne programske usmeritve
 • Kateri delovnopravni dokumenti so pogosto sankcionirani s strani Inšpektorja za delo
 • Na kaj morate biti pozorni pri obračunih plač delavcev
 • V katerih primerih pogodba za določen čas ne vzdrži
 • Zakaj so pogodbe za začasno in občasno delo v porastu
 • Kako zmanjšati tveganje študentskega dela
 • Zakaj je evidenca o prisotnosti delavcev pogosto pod drobnogledom
 • Zlata pravila do kadrovske pravne varnosti na delovnopravnem področju
 • Pogosto zaznane kršitve na področju varstva pri delu in požarne varnosti
 • Zakaj sama izjava z oceno tveganja ni dovolj
 • Kako se izogniti tveganjem regresnih zahtevkov ZZZS v primeru nezgod pri delu
 • Ključni procesi na področju varstva pri delu in ustreznost dokumentiranja
 • Zlata pravila do kadrovske pravne varnosti na področju varstva pri delu in požarne varnosti
 • Splošna priporočila, kako se pripraviti na inšpekcijski nadzor in ga tudi uspešno zaključiti
 • Kako si z vzpostavitvijo celovite kadrovske pravne varnosti zmanjšate tveganje glob Inšpektorata in tožb delavcev

KOMU JE WEBINAR NAMENJEN?

Vsem, ki izvajate naloge kadrovskega področja (kadroviki, poslovni sekretarji, računovodje…) in varstva pri delu, direktorjem in vodjem manjših in srednjih podjetij in vsem, ki želite nadgraditi kadrovsko znanje in celovito urediti to področje v soji organizaciji.

PREDAVATELJICA

Andreja Samec Koderman, deluje pod okriljem blagovne znamke Andreja Consulting. Je zagovornica načela, da je urejeno delovno pravno področje v podjetju odskočna deska za nadaljnji management zaposlenih.  

Več kot 20 let svetuje na področju razvoja človeških virov in optimizacije kadrovskih procesov. V organizacijah presoja kadrovsko pravno varnost in jo tudi pomaga vzpostaviti. Uspešno izvaja strokovno mentorstvo kadrovikom na področju vzpostavitve kadrovske pravne varnosti. Je avtorica preko 40 člankov in prispevkov. Predava na temo vzpostavitve delovno pravnih temeljev (ureditev delovnega časa, delovnopravna zakonodaja, kadrovske evidence, personalne mape, arhiviranje in zakoniti interni akti), mobinga, motivacije zaposlenih, promocije zdravja na delovnem mestu, razvoja kompetenc in osebne rasti. 

Na Svetovnem kongresu za razvoj človeških virov je leta 2015 in 2017 predstavila svoj pristop motivacije zaposlenih za večjo zavzetost pri delu. Za dosežke na področju razvoja človeških virov je prejela eno najprestižnejših nagrad (Talent Acquisition Leadership Award), ki jo posameznik lahko prejme za svoje delo. Nagrado za Vodenje in razvoj talentov je prevzela leta 2015 in leta 2017 na Svetovnem kongresu za razvoj človeških virov v Mumbaju. 

KOTIZACIJA in PLAČILO

Cena webinarja je 130,00 EUR + 22 % DDV. V primeru udeležbe dveh ali več oseb iz iste organizacije priznamo 10% popust za vsakega dodatnega udeleženca.

Kotizacijo nakažite na Mednarodni center za prenos znanja, Kardeljeva ploščad 1, Ljubljana, na transakcijski račun NLB d.d., Ljubljana SI56 0202-4001-8530-936, sklic: 2023-43 oz. plačilo po e-računu za proračunske uporabnike.

Račun boste prejeli po zaključku webinarja.

PRIJAVE

Na webinar se lahko prijavite preko elektronske prijavnice (klik tukaj).

Prijavnico si lahko tudi prenesete na vaš računalnik (kliknite za prenos Word datoteke), jo izpolnite in pošljete po fax-u (01/292-72-62) ali  po pošti na naslov (MCPZ Mednarodni center za prenos znanja d.o.o., Kardeljeva ploščad 1, SI-1000 Ljubljana). Prijave sprejemamo do zasedbe mest. Število udeležencev v skupini je omejeno. Morebitne odjave sprejemamo do 4 dni pred razpisanim terminom, pri kasnejših odjavah ali neudeležbi kotizacije ne vračamo.

Print Friendly, PDF & Email