Meni


Partnerji

Kontakt


MCPZ Mednarodni center za prenos znanja d.o.o.

Kardeljeva ploščad 1,
SI-1000 Ljubljana
Slovenija, EU

Tel: +386/(0)1 292 72 60
Fax: +386/(0)1 292 72 62
Mail: info@mcpz.si
Web: www.mcpz.si

4.10.2023 – WEBINAR: Kalkulacija cene

Na webinarju boste izvedeli kako izračunati lastno in nabavno ceno ter določiti prodajno ceno izdelka/storitve.

Prodajna cena je edini element s katerim podjetje ustvarja prihodek, zato je ključnega pomena, da izračun prodajne cene temelji na realnih podatkih oz. stroških. Kalkulacija cene je pravzaprav razporejanje stroškov na izdelke in storitve in s tem ključni proces za doseganje poslovnega rezultata.

Na seminarju bo Biserka Šubelj, davčna svetovalka, pojasnila:

 • razliko med lastno, nabavno in prodajno ceno ter vpliv na poslovni rezultat;
 • zajemanje direktnih (neposrednih) stroškov v kalkulacijo cene;
 • zajemanje indirektnih stroškov;
 • kako  kalkulacije cene vpliva na davčno področje.

Z vami bo predavateljica, ki prihaja iz prakse, zato vam bo vsebino predstavila praktično in uporabno.

TERMIN in KRAJ WEBINARJA

4. oktober 2023, od 10.00 do 14.00 ure, v spletni učilnici MCPZ. Po prijavi vam bomo na e-naslov poslali povezavo v spletno učilnico MCPZ in kratka navodila za prijavo in sodelovanje na webinarju.

VSEBINA

 • Struktura stroškov in zajemanje stroškov v kalkulacijo cene
 • Struktura prodajne cene storitve – kalkulacija prodajne cene storitve
 • Razporejanje stroškov po stroškovnih mestih in stroškovnih nosilcih
 • Razvrstitev stroškov poslovanja na variabilne in stalne stroške ter delitev na neposredne in posredne stroške poslovanja
  • Prikaz na praktičnem primeru proizvodnje / trgovine / storitvene dejavnosti
 • Pomen kala materiala, inventurnih razlik materiala, stanja nedokončane proizvodnje in gotovih proizvodov z računovodskega in davčnega vidika
 • Normativi (materiala, dela)
 • Vpliv kalkulacije cene na  dobiček oz. izgubo  –  poslovni izid

PREDAVATELJICA: Biserka Šubelj, univ.dipl. ekonomist, davčna svetovalka z licenco pri ZDSS in višje šolska predavateljica za davke in računovodstvo. Z računovodstvom se ukvarja že od leta 1998, z davki pa se je začela podrobneje ukvarjati od leta 2003. Je avtorica številnih priročnikov in E-seminarjev na temo davki, računovodstvo in podjetništvo. Njeni strokovnosti lahko zaupamo saj je avtorica več kot 160 različnih člankov in učnih gradiv zapisanih v COBISS-u. Je tudi avtorica člankov na spletni strani www.metaja.si. Njena predavanja so dinamična in jedrnata, saj vedno vključi praktične primere, ki jih na razumljiv način poveže s teorijo oziroma zakonodajo.  V letu 2013 si je pridobila  tudi pedagoško – andragoško izobrazbo, kar pomeni, da je strokovnjak tudi na področju predavanja, poučevanja in usposabljanja odraslih.

KOTIZACIJA in PLAČILO

Cena webinarja je 130,00 EUR + 22 % DDV. V primeru udeležbe dveh ali več oseb iz iste organizacije priznamo 10% popust za vsakega dodatnega udeleženca.

Kotizacijo nakažite na Mednarodni center za prenos znanja, Kardeljeva ploščad 1, Ljubljana, na transakcijski račun NLB d.d., Ljubljana SI56 0202-4001-8530-936, sklic: 2023-85 oz. plačilo po e-računu za proračunske uporabnike.

Račun boste prejeli po zaključku webinarja.

PRIJAVE

Na webinar se lahko prijavite preko elektronske prijavnice (klik tukaj).

Prijavnico si lahko tudi prenesete na vaš računalnik (kliknite za prenos Word datoteke), jo izpolnite in pošljete po fax-u (01/292-72-62) ali  po pošti na naslov (MCPZ Mednarodni center za prenos znanja d.o.o., Kardeljeva ploščad 1, SI-1000 Ljubljana). Prijave sprejemamo do zasedbe mest. Število udeležencev v skupini je omejeno. Morebitne odjave sprejemamo do 4 dni pred razpisanim terminom, pri kasnejših odjavah ali neudeležbi kotizacije ne vračamo.

Print Friendly, PDF & Email