Meni


Partnerji

Kontakt


MCPZ Mednarodni center za prenos znanja d.o.o.

Kardeljeva ploščad 1,
SI-1000 Ljubljana
Slovenija, EU

Tel: +386/(0)1 292 72 60
Fax: +386/(0)1 292 72 62
Mail: info@mcpz.si
Web: www.mcpz.si

4.4.2023 – WEBINAR: Zaposlovanje tujcev – s praktičnimi navodili

Na webinarju vam bomo predstavili kako se zakonske novosti uveljavljajo v praksi in prikazali postopek elektronskega vlaganja vlog za pridobitev delovnega dovoljenja s poudarkom na prilaganju ustreznih dokazil ter odgovorili na vaša vprašanja, s katerimi se srečujete v praksi. Predavatelj bo predstavil tudi posebnosti pri zaposlovanju državljanov iz Ukrajine in ključne novosti odprave določenih administrativnih ovir, ki vplivajo na enotni postopek.

Zaposlovanje tujcev in posledično urejanje potrebne dokumentacije ima svoje značilnosti in pasti za delodajalce in naročnike storitev s strani tujih ponudnikov, v času korona virusa pa tudi določene posebnosti. Na webinarju bomo odgovarjali na  vprašanja in dileme, ki v primeru nepopolnih vlog podaljšajo postopek pridobitve dovoljenj / soglasij ZRSZ za delo / zaposlitev.

TERMIN in KRAJ WEBINARJA

4. april 2023, 9.00 – 11.00, v spletni učilnici MCPZ. Po prijavi vam bomo na e-naslov poslali povezavo v spletno učilnico MCPZ in kratka navodila za prijavo in sodelovanje na webinarju.

VSEBINA:

 • Poudarki Zakona o tujcih ter Zakona o zaposlovanju, samozaposlovanju in delu tujcev v praksi
 • Vloga za pridobitev delovnega dovoljenja – postopek in pravila zaposlovanja in dela tujcev
  • pregled sistema zaposlovanja in dela tujcev
  • postopek pridobitve dovoljenj za zaposlitev / delo oziroma soglasij ZRSZ k enotnemu dovoljenju za prebivanje in delo
  • prilaganje dokazil in roki
  • zakonske obveznosti delodajalcev pred prihodom tujca v Slovenijo
  • delo tujcev, ki v RS ne potrebujejo delovnega dovoljenja
  • zaposlovanje državljanov Bosne in Hercegovine na podlagi sporazuma
  • zaposlovanje državljanov Ukrajine
 • Ključne novosti odprave določenih administrativnih ovir, ki vplivajo na enotni postopek (po Noveli zakona o tujcih, ki stopi v veljavo 27. aprila)
 • Praktični nasveti ter konkretni odgovori na vprašanja in dileme udeležencev

PREDAVATELJ: Grega Malec, vodja sektorja za delovne migracije na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. S področjem migracij se ukvarja že od leta 1999. V tem času se je v okviru Ministrstva za notranje zadeve in Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ukvarjal s področjem načrtovanja, oblikovanja in izvajanja migracijske politike RS, na ravni Evropske unije pa je od leta 2004 sodeloval pri delu različnih delovnih skupin in institucij EU na področju migracij.

KOTIZACIJA in PLAČILO

Cena webinarja je 120,00 EUR + 22 % DDV. V primeru udeležbe dveh ali več oseb iz iste organizacije priznamo 10% popust za vsakega dodatnega udeleženca.

Kotizacijo nakažite na Mednarodni center za prenos znanja, Kardeljeva ploščad 1, Ljubljana, na transakcijski račun NLB d.d., Ljubljana SI56 0202-4001-8530-936, sklic: 2023-39 oz. plačilo po e-računu za proračunske uporabnike.

Račun boste prejeli po zaključku webinarja.

PRIJAVE
Na webinar se lahko prijavite preko elektronske prijavnice (klik tukaj).

Prijavnico si lahko tudi prenesete na vaš računalnik (kliknite za prenos Word datoteke), jo izpolnite in pošljete po fax-u (01/292-72-62) ali  po pošti na naslov (MCPZ Mednarodni center za prenos znanja d.o.o., Kardeljeva ploščad 1, SI-1000 Ljubljana).

Prijave sprejemamo do zasedbe mest. Število udeležencev v skupini je omejeno. Morebitne odjave sprejemamo do 4 dni pred razpisanim terminom, pri kasnejših odjavah ali neudeležbi kotizacije ne vračamo.

Print Friendly, PDF & Email