Meni


Partnerji

Kontakt


MCPZ Mednarodni center za prenos znanja d.o.o.

Kardeljeva ploščad 1,
SI-1000 Ljubljana
Slovenija, EU

Tel: +386/(0)1 292 72 60
Fax: +386/(0)1 292 72 62
Mail: info@mcpz.si
Web: www.mcpz.si

6.10.2023 – WEBINAR: INCOTERMSI in mednarodna prodajna pogodba v praksi

Na webinarju bodo prikazane prednosti uporabe klavzul Incoterms na primerih iz mednarodne prakse. Udeleženci boste posamezne klavzule INCOTERMS spoznali z vidika njihove vloge v prodajni pogodbi in v povezavi z drugimi pogodbami (prevozna, zavarovalna pogodba), ki so vse del posla prodaje oziroma nabave, brez nepotrebnih pravnih in komercialnih zapletov.

Trgovinske klavzule INCOTERMS v poslovni praksi veljajo za splošno sprejeti in mednarodno priznani standard. Z vključitvijo posamezne klavzule INCOTERMS v prodajno pogodbo stranki jasno določita medsebojne pravice in obveznosti v zvezi z dobavo blaga in tako pomembno zmanjšata tveganje pravnih zapletov. Poznavanje in pravilna uporaba INCOTERMS  je zato pomemben korak k varnosti in znižanju stroškov poslovanja.

Webinar bomo izvedli kot delavnico, s poudarkom na predstavitvi primerov iz prakse, saj se je najbolj učinkovito (in najceneje) učiti na napakah drugih. Predlagamo vam, da vnaprej ob prijavi pošljete vprašanje ali dilemo v zvezi z uporabo posameznih klavzul v vaši poslovi praksi, na delavnici pa boste dobili odgovor. Vaša vprašanja lahko z vašim dovoljenjem služijo kot primeri za obravnavo na delavnici.

TERMIN in KRAJ WEBINARJA

6. oktober 2023, od 9.00 do 12.00 ure, v spletni učilnici MCPZ. Po prijavi vam bomo na e-naslov poslali povezavo v spletno učilnico MCPZ in kratka navodila za prijavo in sodelovanje na webinarju.

PROGRAM

  • Na kaj paziti pri uporabi klavzul INCOTERMS v praksi?
  • Mednarodni transport, dokumenti in namigi
  • Kaj moramo vedeti o klavzulah Incoterms
  • Sistematičen pregled klavzul
  • Zadnje spremembe Incoterms 2020
  • Pravilen izbor optimalne klavzule Incotermsi v praksi
  • Možnosti opredelitve klavzul
  • Kako se izogniti neusklajenosti prodajne pogodbe s prevozno in drugimi pogodbami
  • Incoterms in carinske vrednosti
  • Tveganja in razporeditev stroškov med strankami

KOMU JE WEBINAR NAMENJEN?

Vsem, ki v podjetjih opravljate dela komercialista, vodite oziroma delate na področjih prodaje/nabave ali špedicije, pravnikom, direktorjem in drugim vodstvenim delavcem ter vsem, ki delate na področju sklepanja oziroma izvajanja prodajne pogodbe.

PREDAVATELJ:

Tadej Pojbič, inženir Logistike, ki si je 30 letne izkušnje nabiral v različnih podjetjih od referenta do člana uprave in direktorja podjetja.

Od leta 2022 Direktor Oskrbovalne verige v podjetju Ljubljanske mlekarne d.o.o. prej pa 5 let vodja Logistike v podjetju Kemofarmacija d.d. (McKesson group) in tudi od leta 2013 direktor podjetja OPTILOG d.o.o.. Več kot 5 let deloval kot svetovalec za področje Oskrbovalnih verig, logistike, optimizacije ter prenove vseh vrst poslovnih procesov kot tudi avtomatizacije skladiščnih procesov. Istočasno tudi uradni svetovalec EBRD-ja za mala in srednje velika podjetja.

Od leta 2008-2013 Direktor logistike in kasneje izvršni direktor za Logistiko in Nabavo v Engrotuš d.d. Leta 2010 skupaj z ekipo zaključil avtomatizacijo logističnih procesov v centralnem skladišču Engrotuša d.d., kar še danes zagotavlja Engrotuš-u optimalne stroške na enoto pripravljenega in dostavljenega blaga, za kar je leta 2012 prejel nagrado Logist leta s strani Slovenskega Logističnega Združenja.
Leta 2005-2008 ustanovil in kot direktor podjetja Maersk Logistics d.o.o. za celotno regijo Balkana, vodil razvoj in bil odgovoren za prodajo storitev in nadgradnjo logističnih procesov za obstoječe globalne stranke, pridobivanje novih, kot tudi podporna funkcija Maersk Line. Leta 2006 ustanovil Maersk Logistics d.o.o. na Hrvaškem za pokrivanje Hrvaškega in Bosanskega trga. 2007 zagotovil prve direktne zbirne linije za luko Koper iz 42 različnih luk na daljnem vzhodu.

2002-2005 v podjetju Maersk Adria, kot komercialni direktor za področje Slovenije, Hrvaške ter Bosne in Hercegovine, odgovoren za razvoj trgov in povezavo feeder ladij z matičnimi pristanišči.
Poklicno pot začel 1993-2002 na Intereuropi d.d., Filiala Brnik, kjer je kot referent za avio pošiljke skrbel za prevzem in odpremo pošiljk. Leta 1996 napredoval v Filialo Ljubljana kot vodja izvoznega referata, samostojni organizator transporta in kasneje kot vodja Izvoznega oddelka.

KOTIZACIJA in PLAČILO

Cena webinarja je 130,00 EUR + 22 % DDV. V primeru udeležbe dveh ali več oseb iz iste organizacije priznamo 10% popust za vsakega dodatnega udeleženca.

Kotizacijo nakažite na Mednarodni center za prenos znanja, Kardeljeva ploščad 1, Ljubljana, na transakcijski račun NLB d.d., Ljubljana SI56 0202-4001-8530-936, sklic: 2023-78 oz. plačilo po e-računu za proračunske uporabnike.

Račun boste prejeli po zaključku webinarja.

PRIJAVE

Na webinar se lahko prijavite preko elektronske prijavnice (klik tukaj). Prijavnico si lahko tudi prenesete na vaš računalnik (kliknite za prenos Word datoteke), jo izpolnite in pošljete po fax-u (01/292-72-62) ali  po pošti na naslov (MCPZ Mednarodni center za prenos znanja d.o.o., Kardeljeva ploščad 1, SI-1000 Ljubljana). Prijave sprejemamo do zasedbe mest. Število udeležencev v skupini je omejeno. Morebitne odjave sprejemamo do 4 dni pred razpisanim terminom, pri kasnejših odjavah ali neudeležbi kotizacije ne vračamo.

Print Friendly, PDF & Email