Meni


Partnerji

Kontakt


MCPZ Mednarodni center za prenos znanja d.o.o.

Kardeljeva ploščad 1,
SI-1000 Ljubljana
Slovenija, EU

Tel: +386/(0)1 292 72 60
Fax: +386/(0)1 292 72 62
Mail: info@mcpz.si
Web: www.mcpz.si

8.7.2024 – WEBINAR: Posebnosti pri obdavčitvi prejemkov za poslovodenje in prokuro, vključno z novostmi pri plačilu prispevkov v letu 2024

Kakšna je razlika med obdavčitvijo prejemkov poslovodij in prokuristov? Kdo lahko dobi izplačane neobdavčene potne stroške? Katere so pomembne sestavine pogodb o poslovodenju in prokuri v zvezi s prejemki poslovodij in prokuristov? Če želite vaše znanje na tem področju poglobiti in pravilno izplačevati prejemke za poslovodenje in prokuro, vas vabimo, da se udeležite našega webinarja.

Na webinarju bomo obravnavali tudi novosti glede osnove za obračun prispevkov od dohodkov poslovodij in prokuristov. Od 1. 2. 2024 dalje se namreč v osnovo za obračun prispevkov všteva celoten prejet dohodek, vključno s povračili stroškov, zmanjšan za normirane stroške v višini 10 %.

Maja Dolinar Dubokovič, davčna svetovalka, vas bo seznanila z izkušnjami in dobro prakso s področja obdavčitve prejemkov poslovodij in prokuristov, ki imajo različne statuse.

Poudarek bo na reševanju primerov iz prakse.

TERMIN in KRAJ WEBINARJA

8. julij 2024, od 10.00 do 12.00 ure, v spletni učilnici MCPZ. Po prijavi vam bomo na e-naslov poslali povezavo v spletno učilnico MCPZ in kratka navodila za prijavo in sodelovanje na webinarju. Če se webinarja v tem terminu ne morete udeležiti, bo na voljo posnetek.

PROGRAM

 1. Sklenitev ustrezne pogodbe za opravljanje nalog poslovodenja in prokure – katere so pomembne sestavine pogodbe glede honorarja in potnih stroškov,
 2. novosti v zvezi z osnovo za obračun prispevkov od dohodkov poslovodij in prokuristov od 1. 2. 2024 dalje vključevanje povračil stroškov v osnovo in zmanjšanje za normirane stroške v višini 10 %,
 3. obdavčitev dohodkov, prejetih za poslovodenje:
  • razlika med obdavčitvijo po pogodbi o poslovodenju in pogodbi o zaposlitvi (konkretni primeri),
  • kakšna je obdavčitev po pogodbi o poslovodenju z družbenikom in kakšna z osebo, ki ni družbenik (konkretni primeri),
  • pogodba o poslovodenju z nerezidentom,
 4. kako so obdavčeni prokuristi:
  • obdavčitev prokurista, ki opravlja tudi naloge poslovodenja (konkretni primeri),
  • obdavčitev prokurista, ki opravlja tudi druge naloge, kje so »pasti glede obdavčitve«,
 5. ne/obdavčitev potnih stroškov, ki jih prejema poslovodja ali prokurist:
  • kdaj so potni stroški lahko neobdavčeni,
  • v katerih primerih so potni stroški obdavčeni (kdaj moramo potne stroške obrutiti),
  • ali lahko prokurist pri letni odmeri dohodnine uveljavlja dejanske stroške prevoza, povezane s prokuro,
  • obračunavanje bonitete pri uporabi službenih vozil s strani poslovodje ali prokurista za zasebne namene,
 6. kako so obdavčene odpravnine, odškodnine in plačila za poslovno uspešnost, ki jih dobijo poslovodje in prokuristi,
 7. obdavčitev upokojencev, ki opravljajo poslovodenje ali prokuro in s tem povezana tveganja:
  • obdavčitev upokojenca, ki je poslovodja in hkrati družbenik (konkretni primeri),
  • ali se upokojencu, ki je poslovodja ali prokurist, zniža pokojnina,
  • delna reaktivacija upokojencev.

WEBINAR JE NAMENJEN vsem, ki imate opravka z ureditvijo in obdavčitvijo dohodkov iz pravnih razmerij za opravljanje funkcij poslovodenja in prokure v gospodarskih družbah, zavodih in zadrugah in bi se želeli seznaniti z novostmi.

PREDAVATELJICA

Maja Dolinar Dubokovič je zaposlena v družbi Movens d.o.o. Medvode, kot davčna svetovalka. Diplomirala je na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Svojo poklicno pot je začela na davčni upravi in jo nadaljevala v revizijskih hišah. Celotno poklicno obdobje se poglobljeno ukvarja z davčnimi predpisi in svetovanjem na področju obdavčitve pravnih in fizičnih oseb, predvsem na področju DDV in dohodnine. Je članica Zbornice davčnih svetovalcev Slovenije. Piše tudi strokovne članke in predava na kongresih, simpozijih in seminarjih, povezanih z davčno tematiko.

KOTIZACIJA in PLAČILO

Cena webinarja je 139,00 EUR + 22 % DDV. V primeru udeležbe dveh ali več oseb iz iste organizacije priznamo 10% popust za vsakega dodatnega udeleženca.

Kotizacijo nakažite na Mednarodni center za prenos znanja, Kardeljeva ploščad 1, Ljubljana, na transakcijski račun NLB d.d., Ljubljana SI56 0202-4001-8530-936, sklic: 2024-90 oz. plačilo po e-računu za proračunske uporabnike.

Račun boste prejeli po zaključku webinarja.

PRIJAVE

Na webinar se lahko prijavite preko elektronske prijavnice (klik tukaj).

Prijavnico si lahko tudi prenesete na vaš računalnik (kliknite za prenos Word datoteke), jo izpolnite in pošljete po fax-u (01/292-72-62) ali  po pošti na naslov (MCPZ Mednarodni center za prenos znanja d.o.o., Kardeljeva ploščad 1, SI-1000 Ljubljana). Prijave sprejemamo do zasedbe mest. Število udeležencev v skupini je omejeno. Morebitne odjave sprejemamo do 4 dni pred razpisanim terminom, pri kasnejših odjavah ali neudeležbi kotizacije ne vračamo.

Print Friendly, PDF & Email