Meni



Kontakt


MCPZ Mednarodni center za prenos znanja d.o.o.

Kardeljeva ploščad 1,
SI-1000 Ljubljana
Slovenija, EU

Tel: +386/(0)1 292 72 60
Fax: +386/(0)1 292 72 62
Mail: info@mcpz.si
Web: www.mcpz.si

15.10.2025 – WEBINAR: Delo po sistemu HACCP in priprava na inšpekcijo za varno hrano

Webinar je namenjen seznanitvi s pravnimi podlagami za uveljavljanje zahtev varne hrane, ki vključujejo vse novosti, ter validacijo in racionalizacijo sistema HACCP. Predavateljica bo predstavila tudi mikrobiološko preprečevanje onesnaženosti živil.

V praksi nam delo po sistemu HACCP predstavlja dodatno delo, s tem pa slabo voljo. Ko nas obišče inšpektor pa nismo prepričani ali smo zadovoljili zakonodajne zahteve.

Vsi, ki delate z živili in ste zato odgovorni za varnost živil, morate torej biti primerno usposobljeni za delo in seznanjeni z načeli dobre prakse za delo, ki ga opravljate. To velja tudi za študente in dijake. Nosilec živilske dejavnosti pa je odgovoren za to, da so osebe, ki delajo z živili v njegovem obratu, za svoje delo ustrezno usposobljene.

Poleg izrazito praktičnih vsebin, seminar izpolnjuje pogoje za izdajo potrdil o rednem usposabljanju oseb, ki delajo z živili za odgovorne osebe, organizatorje prehrane ter osebe, ki prihajajo v stik z živili. S tem potrdilom boste lahko nato sami v svoji organizaciji poučili osebje o pravilnem ravnanju s hrano in zadostili zakonskim zahtevam. Potrdilo bomo udeležencem poslali po e-pošti po zaključku webinarja.

TERMIN in KRAJ

15. oktober 2025, od 14.00 do 16.00 ure, v spletni učilnici MCPZ. Po prijavi vam bomo na e-naslov poslali povezavo v spletno učilnico MCPZ in kratka navodila za prijavo in sodelovanje na webinarju.

PROGRAM

  • Novosti na področju HACCP sistema
  • Spremljajoči higienski program in Sistem HACCP
  • Racionalizacija in validacija HACCP sistema – manj obrazcev, zapisov, manj dela, manj arhiva
  • Preprečevanje navzkrižne kontaminacije
  • Ukrepi za zaščito zaposlenih in strank pred okužbami
  • Rokovanje s hrano v praksi
  • Praktični primeri, v sodelovanju z udeleženci

WEBINAR JE NAMENJEN vsem zaposlenim, ki se pri svojem delu prihajajo v stik z živili: bari, gostišča, restavracije, slaščičarne, kavarne, pekarne, vzgojno izobraževalne ustanove, domovi za starejše, drugih zavodih, ki za svoje oskrbovance in gojence pripravljajo ter razdeljujejo hrano …

PREDAVATELJICA: Nataša Mežnarič, po izobrazbi diplomirana sanitarna inženirka, z dodatnim znanjem iz študija Vodenja kadrov, že dvajseto leto vzpostavlja HACCP sisteme in higiene v objektih. Je strokovna sodelavka Zdravstvene fakultete, smer sanitarno inženirstvo. Je mentorica študentov, pri njej opravljajo strokovno prakso bodoči inšpektorji. Je notranja presojevalka standarda kakovosti ISO 9001:2008. Za seboj ima že preko 400 projektov vzpostavljanja standardov higiene in HACCP sistemov.

KOTIZACIJA in PLAČILO

Cena webinarja je 135,00 EUR + 22% DDV. V primeru udeležbe dveh ali več oseb iz iste organizacije priznamo 10% popust za vsakega dodatnega udeleženca.

Kotizacijo je potrebno nakazati najkasneje 4 dni pred začetkom na Mednarodni center za prenos znanja, Kardeljeva ploščad 1, Ljubljana, na transakcijski račun NLB d.d., Ljubljana SI56 0202-4001-8530-936, sklic: 2025-2 oz. plačilo po e-računu za proračunske uporabnike.

Račun boste prejeli po zaključku webinarja.

PRIJAVE

Na webinar se lahko prijavite preko elektronske prijavnice (klik tukaj).

Prijavnico si lahko tudi prenesete na vaš računalnik (Word – prijava na seminar-webinar ), jo izpolnite in pošljete na e-naslov mcpz@mcpz.si, po fax-u (01/292-72-62) ali  po pošti na naslov (MCPZ Mednarodni center za prenos znanja d.o.o., Kardeljeva ploščad 1, SI-1000 Ljubljana).

Prijave sprejemamo do zasedbe mest. Število udeležencev v skupini je omejeno. Morebitne odjave sprejemamo do 4 dni pred razpisanim terminom, pri kasnejših odjavah ali neudeležbi kotizacije ne vračamo.

Print Friendly, PDF & Email