Meni


Partnerji

Kontakt


MCPZ Mednarodni center za prenos znanja d.o.o.

Kardeljeva ploščad 1,
SI-1000 Ljubljana
Slovenija, EU

Tel: +386/(0)1 292 72 60
Fax: +386/(0)1 292 72 62
Mail: info@mcpz.si
Web: www.mcpz.si

Politika piškotkov

Spoštovani obiskovalec spletne strani,
spletna stran upravljavca Mednarodni center za prenos znanja d.o.o., Kardeljeva ploščad 1, 1000 Ljubljana uporablja spletne piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik ali drugo napravo s katero dostopate do spletne strani. Omogočajo delovanje spletne strani, so nameščeni z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje, shranijo vaše izbire ali pa so namenjeni obdelavi podatkov za marketinške namene. O obdelavi osebnih podatkov pri uporabi spletne strani si lahko preberete v Politiki zasebnosti, poglavje “4. Obdelava osebnih podatkov ob obisku spletne strani”.

1. NUJNI PIŠKOTKI

Upravljavec spletne strani uporablja t.i. nujne piškotke, ki omogočajo normalno delovanje spletne strani in njene osnovne funkcionalnosti. Brez namestitve tovrstnih piškotkov vam nemotenega dostopa do spletnega mesta ne moremo omogočiti. Ob obisku spletne strani se bodo nujni piškotki samodejno namestili. V kolikor želite uporabljati spletno stran, se s tem strinjate z namestitvijo nujnih piškotkov, te nastavitve pa ni moč spreminjati.

Ime piškotka: Trajanje: Namen: Opis: Prenos podatkov izven EU:
catAccCookies Do 6 mesecev. Vtičnik za soglasje za piškotke. Ta piškotek se uporablja za beleženje, da vam je bilo prikazano obvestilo o uporabi piškotkov, ko prvič obiščete spletno mesto. Ne.

2. PIŠKOTKI STORITVE GOOGLE reCAPTCHA

Na spletni strani uporabljamo uporabljamo storitev Google reCAPTCHA podjetja Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, ZDA), za delovanje katere se naložijo tudi piškotki. Kaj je reCAPTCHA?

 • Kaj je reCAPTCHA?

reCAPTCHA je Googlova brezplačna storitev, ki ščiti spletna mesta pred neželeno programsko opremo in zlorabo s strani nečloveških obiskovalcev. Ta storitev se največ uporablja pri izpolnjevanju spletnih obrazcev npr. kadar želite z nami stopiti v stik, se naročiti na na novice ali se prijaviti na izobraževanje. Z uporabo storitve reCAPTCHA lahko ugotovimo, da ste uporabnik naše spletne strani resnična oseba in ne bot ali program, ki bi spletno stran napadel z neželeno pošto. Ta storitev od vas običajno zahteva, da rešite besedilne ali slikovne uganke ali pa da preprosto označite polje in s tem potrdite, da niste bot.

 • Zakaj uporabljamo reCAPTCHA na naši spletni strani?

Pri uporabi spletne strani želimo zagotoviti čim bolj varno in zaščiteno izkušnjo in preprečiti prevare in zlorabe. Z uporabo reCAPTCHA se podatki o uporabi spletne strani posredujejo Googlu, da ugotovi, ali ste resnično človek. Brez reCAPTCHA bi lahko npr. bot izpolnil in oddal veliko število spletnih obrazcev in na ta način »spamal« upravljavca z nezaželeno vsebino, pri čemer slednji težko ločuje verodostojne podatke, ki so jih vnesli resnični uporabniki spletne strani od informacij, ki so elektronsko zgenerirane s strani botov ali programov. Z reCAPTCHA se lahko izognemo takim napadom na naše spletno okolje.

 • Katere podatke obdeluje reCAPTCHA?

reCAPTCHA zbira osebne podatke uporabnikov, da ugotovi, ali dejanja na naši spletni strani izvajajo ljudje. Tako se lahko naslovi IP in drugi podatki, ki jih Google potrebuje za svojo storitev reCAPTCHA, pošljejo Googlu. V državah članicah Evropskega gospodarskega prostora so naslovi IP skoraj vedno zamaskirani, preden se pošljejo na strežnik v ZDA. Ponudnik storitve zagotavja, da vaš IP naslov ne bo združen z drugimi podatki, ki jih Google obdeluje o vas, razen če ste med uporabo reCAPTCHA prijavljeni v svoj Google račun. Najprej algoritem reCAPTCHA preveri, ali so Googlovi piškotki drugih Googlovih storitev (YouTube, Gmail itd.) že nameščeni v vašem brskalniku. Nato reCAPTCHA v vaš brskalnik nastavi dodaten piškotek in naredi posnetek okna brskalnika.

Ponudnik storitve Google ob uporabi reCAPTCHA obdeluje naslednje podatke:

 • Posnetek okna
 • Napotitveni URL (naslov strani, s katere je prišel obiskovalec),
 • IP naslov,
 • Podatki o operacijskem sistemu (programska oprema, ki omogoča delovanje vaših računalnikov npr. Windows, Mac OS X ali Linux)
 • Podatki o piškotkih in vtičnikih
 • Vedenje miške in tipkovnice (vsako dejanje, ki ga izvedete z miško ali tipkovnico, je shranjeno)
 • Nastavitve datuma in jezika (jezik in datum, ki ste ju nastavili v računalniku, se shranita)
 • Vsi objekti Javascript (JavaScript je programski jezik, ki omogoča prilagajanje spletnih strani uporabniku. Objekti JavaScript lahko zbirajo različne vrste podatkov)
 • Ločljivost zaslona (prikaže, koliko slikovnih pik sestoji iz prikaza slike)

Google lahko te podatke uporabi in analizira, še preden kliknete kljukico »Nisem robot/I am not a robot«.

 • Kje so shranjeni podatki in koliko časa?

Zaradi integracije reCAPTCHA bodo vaši podatki preneseni na Googlov strežnik. Google ne razkriva kje točno so ti podatki shranjeni. Podatki so lahko preneseni izven EU. Ponudnik Google je registriran v okviru za varstvo zasebnosti podatkov med EU

in ZDA (ang. EU-US Data Privacy Framework (DPF)) in ima ustrezne pogodbene klavzule vgrajene v splošne pogoje poslovanja. Google na zagotavlja jasnih informacij o tem koliko časa shranjuje osebne podatke, ki jih pridobi preko storitve reCAPTCHA.

 • Kako lahko izbrišem svoje podatke ali preprečim shranjevanje podatkov?

Če želite preprečiti, da bi se kakršni koli podatki o vas in vašem vedenju posredovali Googlu, predlagamo, da naše spletne strani ne uporabljate. Če želite zmanjšati količino podatkov, ki jih Google obdeluje o vas, se morate pred uporabo naše spletne strani odjaviti iz Google računa in izbrisati vse nameščene Googlove piškotke in brskalno zgodovino. Na splošno se podatki samodejno pošljejo Googlu takoj, ko obiščete našo spletno stran. Če želite izbrisati te podatke, se morate obrniti na Googlovo podporo na https://support.google.com/?hl=en-GB&tid=111401120.

Če uporabljate naše spletno mesto, se strinjate, da Google LLC samodejno zbirajo, urejajo in uporabljajo podatke.

Več o reCAPTCHA lahko izveste na Googlovi strani za razvijalce na https://developers.google.com/recaptcha/. Medtem ko Google tam podaja več podrobnosti o tehničnem razvoju reCAPTCHA, ni razkril natančnih informacij o hrambi in zaščiti podatkov. Osnovni pregled obdelave podatkov pa lahko najdete v notranji politiki zasebnosti podjetja Google na spletnem naslovu:  https://policies.google.com/privacy?hl=en-GB.

 • Opis piškotkov Google reCAPTCHA
Ime piškotka: Namen: Trajanje: Podatki, ki jih zbira piškotek
_GRECAPTCHA Preprečevanje prevar in zlorab. / IP naslov Naloženi viri, vključno s slogi ali slikami Podatki o uporabniškem računu Google Vedenje, kot je drsenje po strani, premikanje miške, klikanje povezav, čas, porabljen za izpolnjevanje obrazcev in tipkanje vzorcev Zgodovina brskalnika informacije CSS Vtičniki brskalnika Piškotki
1P_JAR Analitični/ marketing 1 mesec Ta piškotek zbira statistiko uporabe spletne strani in meri konverzije. Pretvorba npr. se zgodi, ko uporabnik postane kupec. Piškotek se uporablja tudi za prikaz ustreznih oglasov uporabnikom. Poleg tega lahko piškotek uporabniku prepreči, da bi isti oglas videl večkrat.
AEC Preprečevanje prevar in zlorab. 6 mesecev Piškotek zagotavlja, da zahteve znotraj seje brskanja izvede uporabnik in ne druga spletna mesta. Ti piškotki preprečujejo, da bi zlonamerna spletna mesta delovala v imenu uporabnika brez njegove vednosti.
NID Funkcionalni 6 mesecev Ti piškotki se uporabljajo za zapomnitev vaših nastavitev in drugih informacij, kot je vaš želeni jezik, koliko rezultatov želite prikazati na strani z rezultati iskanja ipd. Ti podatki se uporabijo tudi za prikazovanje oglasov »po meri«.
SOCS Funkcionalni 13 mesecev Shrani stanje uporabnika glede izbire piškotkov.
CONSENT Funkcionalni 13 mesecev Shrani status uporabnikovega soglasja za uporabo različnih Googlovih storitev. Soglasje služi tudi za preprečevanje goljufivih prijav in zaščito uporabniških podatkov pred nepooblaščenimi napadi.
catAccCookies Funkcionalni Do 6 mesecev Ta piškotek se uporablja za beleženje, da vam je bilo prikazano obvestilo o implicitni privolitvi, ko prvič obiščete spletno mesto.

V Ljubljani, oktober 2023, (verzija 2)

Print Friendly, PDF & Email