Meni



Kontakt


MCPZ Mednarodni center za prenos znanja d.o.o.

Kardeljeva ploščad 1,
SI-1000 Ljubljana
Slovenija, EU

Tel: +386/(0)1 292 72 60
Fax: +386/(0)1 292 72 62
Mail: info@mcpz.si
Web: www.mcpz.si

30.1.2025 – WEBINAR: Delo po sistemu HACCP in priprava na inšpekcijo za varno hrano

Webinar je namenjen seznanitvi s pravnimi podlagami za uveljavljanje zahtev varne hrane, ki vključujejo vse novosti, ter validacijo in racionalizacijo sistema HACCP. Predavateljica bo predstavila tudi mikrobiološko preprečevanje onesnaženosti živil.

V praksi nam delo po sistemu HACCP predstavlja dodatno delo, s tem pa slabo voljo. Ko nas obišče inšpektor pa nismo prepričani ali smo zadovoljili zakonodajne zahteve.

Vsi, ki delate z živili in ste zato odgovorni za varnost živil, morate torej biti primerno usposobljeni za delo in seznanjeni z načeli dobre prakse za delo, ki ga opravljate. To velja tudi za študente in dijake. Nosilec živilske dejavnosti pa je odgovoren za to, da so osebe, ki delajo z živili v njegovem obratu, za svoje delo ustrezno usposobljene.

Poleg izrazito praktičnih vsebin, seminar izpolnjuje pogoje za izdajo potrdil o rednem usposabljanju oseb, ki delajo z živili za odgovorne osebe, organizatorje prehrane ter osebe, ki prihajajo v stik z živili. S tem potrdilom boste lahko nato sami v svoji organizaciji poučili osebje o pravilnem ravnanju s hrano in zadostili zakonskim zahtevam. Potrdilo bomo udeležencem poslali po e-pošti po zaključku webinarja.

TERMIN in KRAJ

30. januar 2025, od 9.00 do 11.00 ure, v spletni učilnici MCPZ. Po prijavi vam bomo na e-naslov poslali povezavo v spletno učilnico MCPZ in kratka navodila za prijavo in sodelovanje na webinarju.

PROGRAM

  • Novosti na področju HACCP sistema
  • Spremljajoči higienski program in Sistem HACCP
  • Racionalizacija in validacija HACCP sistema – manj obrazcev, zapisov, manj dela, manj arhiva
  • Preprečevanje navzkrižne kontaminacije
  • Ukrepi za zaščito zaposlenih in strank pred okužbami
  • Rokovanje s hrano v praksi
  • Praktični primeri, v sodelovanju z udeleženci

WEBINAR JE NAMENJEN vsem zaposlenim, ki se pri svojem delu prihajajo v stik z živili: bari, gostišča, restavracije, slaščičarne, kavarne, pekarne, vzgojno izobraževalne ustanove, domovi za starejše, drugih zavodih, ki za svoje oskrbovance in gojence pripravljajo ter razdeljujejo hrano …

PREDAVATELJICA: PREDAVATELJICA: Nataša Mežnarič, po izobrazbi diplomirana sanitarna inženirka, z dodatnim znanjem iz študija Vodenja kadrov, že dvajseto leto vzpostavlja HACCP sisteme in higiene v objektih. Je strokovna sodelavka Zdravstvene fakultete, smer sanitarno inženirstvo. Je mentorica študentov, pri njej opravljajo strokovno prakso bodoči inšpektorji. Je notranja presojevalka standarda kakovosti ISO 9001:2008. Za seboj ima že preko 400 projektov vzpostavljanja standardov higiene in HACCP sistemov.

KOTIZACIJA in PLAČILO

Cena webinarja je 135,00 EUR + 22% DDV. V primeru udeležbe dveh ali več oseb iz iste organizacije priznamo 10% popust za vsakega dodatnega udeleženca.

Kotizacijo je potrebno nakazati najkasneje 4 dni pred začetkom na Mednarodni center za prenos znanja, Kardeljeva ploščad 1, Ljubljana, na transakcijski račun NLB d.d., Ljubljana SI56 0202-4001-8530-936, sklic: 2025-2 oz. plačilo po e-računu za proračunske uporabnike.

Račun boste prejeli po zaključku webinarja.

PRIJAVE

Na webinar se lahko prijavite preko elektronske prijavnice (klik tukaj).

Prijavnico si lahko tudi prenesete na vaš računalnik (kliknite za prenos Word datoteke), jo izpolnite in pošljete po fax-u (01/292-72-62) ali  po pošti na naslov (MCPZ Mednarodni center za prenos znanja d.o.o., Kardeljeva ploščad 1, SI-1000 Ljubljana). Prijave sprejemamo do zasedbe mest. Število udeležencev v skupini je omejeno. Morebitne odjave sprejemamo do 4 dni pred razpisanim terminom, pri kasnejših odjavah ali neudeležbi kotizacije ne vračamo.

Print Friendly, PDF & Email